dinsdag 15 december 2009

PVV: bouw Joodse nederzettingen in Judea en Samaria moeten als legitiem worden erkend

19 november 2009


Dat blijkt uit een motie die PVV-kamerleden De Roon en Wilders hebben ingediend. Zij verlangen van de Nederlandse regering dat deze zich niet langer verzet tegen de bouw van nederzettingen in de zogenaamd “bezette (betwistte) gebieden”.

“Het Midden-Oosten vredesproces is niet meer dan het trekken aan een dood paard. Het getreuzel met dat uitzichtloos proces, mag er niet aan in de weg staan dat het Joodse volk zich verder ontplooit in de gebieden die het van oudsher toekomen.

De oplossing voor Palestijnen die zich daar niet bij willen neerleggen, is gelegen in de Palestijnse staat ten oosten van de rivier de Jordaan: Jordanië . Die kunnen daar vrijwillig naar toe verhuizen. Alleen op die manier kan de twee-statenoplossing worden gerealiseerd” aldus De Roon.

“Bovendien moet Nederland zijn ambassade onmiddellijk verhuizen van Tel Aviv naar de ondeelbare hoofdstad van Israel: Jeruzalem. Het is zinloos om te wachten totdat Israel en de Palestijnen een akkoord hebben bereikt over Jeruzalem. Dat akkoord komt er namelijk nooit, omdat de Islam geen westerse aanwezigheid duldt tenzij in volledige onderwerping aan de islam.”

Bron: PVV

De ECZP sluit zich hierbij aan! Dit goede geluid horen wij nergens anders in de Nederlandse Politiek (behalve misschien nog een beetje bij de SGP), laat staan bij de Christenunie die dit wel zou moeten doen, maar het slap laat af weten. Joël Voordewind (buitenland-woordvoerder van de CU) heeft mij zelf in een persoonlijk gesprek met hem gezegd, voor een "levensvatbare 'palestijnse' staat" te zijn (de zgn. onzinnige en onmogelijke twee-staten 'oplossing'), die er inderdaad (hopelijk) nooit komen zal!