woensdag 9 april 2014

Israël onder cyberaanval; Israëli's hacken terug



Israël kreeg deze week met maken met een groter aantal cyberaanvallen dan gewoonlijk, maar de lokale hackers leverden hun bijdragen door terug te vechten.

Israël moet zich gemiddeld tegen tienduizenden cyberaanvallen per dag verdedigen. Maar de internationale hackersgroep Anonymus, of een tak ervan, wilde deze week de Joodse Staat overstelpen met zijn jaarlijke #OpIsrael campagne, waarbij anti-Israëlische hackers proberen Israëlische websites en netwerken te crashen of binnen te dringen.

Tot nu toe hebben ze bijzonder weinig succes gehad; slechts een beperkt aantal websites was tijdelijk uitgeschakeld of ontsierd met anti-Israelische inhoud.

De Israëlische hackers die hebben teruggevochten, hebben daarentegen veel indrukwekkender resultaten bereikt. Naast het crashen en veranderen van de inhoud van talrijke anti-Israëlische of radicaal-islamitische websites, waaronder de officiële #OpIsrael website, lukte het de Israëlische groep, bekend als Israeli Elite Force, werkelijk binnen te dringen in de personal computers van veel van hun anti-Israëlische tegenstanders.

Bron: israeltoday

Read: Meet the Israeli Hackers Who Are Striking Back