donderdag 2 april 2015

Islamitisch Al-Shabaab vermoord en houdt Christenen gegijzeld op campus Kenia

"Bestrijdt (met geweld/jihad) diegenen onder de mensen van het Boek (Joden en Christenen), die in Allah noch in de laatste Dag geloven, noch voor onwettig houden wat Allah en Zijn boodschapper voor onwettig hebben verklaard, noch de ware godsdienst (Islam) belijden totdat zij de belasting met eigen hand betalen, terwijl zij onderdanig zijn." -Koran-Online: Soera 9:29De islamitische terreurbeweging al-Shabaab heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor de aanval op een universiteitscampus in het oosten van Kenia. Die aanval is nog steeds gaande en heeft inmiddels zeker vijftien levens en tientallen gewonden geëist.

Terroristen houden nog altijd studenten en medewerkers gegijzeld op de campus in de stad Garissa. Volgens al-Shabaab zijn de gegijzelden christenen. "We hebben de mensen gesorteerd en hebben de moslims vrijgelaten", zei een woordvoerder tegen het persbureau Reuters.

De aanval begon vanochtend vroeg, toen zeker vijf gewapende mannen schietend het complex binnengingen en doordrongen tot de eet- en slaapzalen. Daarop omsingelden de politie en het leger het complex en kwam het tot een schotenwisseling.

De situatie is nog altijd niet onder controle. Getuigen horen schoten en explosies bij het complex. Er zijn berichten dat er zeker 65 gewonden zijn.

NOS

At least 15 dead as Islamic gunmen attack university in Kenya

UPDATE: As we prepare for Passover, our hearts are heavy for the 147 Christians murdered by Islamic terrorists at Garissa University in Kenya.