woensdag 11 augustus 2010

Israëlisch officier gedood in hevig vuurgevecht aan grens met Libanon

4 augustus 2010

Israëlische soldaten gebruiken een kraan om een boom af te zagen aan de Libanese zijde van de grens in het zuidelijke Libanese dorpje Adaisseh, gisteren dinsdag. Deze ‘actie’ zou het vuur aan de lont zijn geweest en een vuurgevecht hebben doen uitbreken tussen Libanon en Israël waarbij vier doden zijn gevallen, het ergste incident sinds de Libanonoorlog eindigde vier jaar geleden (foto: Ronith Daher / AP)

Dinsdagmiddag vonden ernstige schermutselingen plaats aan de Israëlisch-Libanese grens, de ernstigste sinds de oorlog van 2006 tussen Israël en Hezbollah. Volgens de eerste berichten zijn verscheidene slachtoffers gevallen waaronder een Israëlische officier en ten minste drie Libanese militairen en een Libanese journalist waarvan inmiddels hun dood bevestigd werd.

Video Report

Luitenant Kolonel Dov Harari (45, afbeelding hieronder) uit Netanya is vanmiddag omgekomen bij de onverwachte Libanese grensaanval. Hij is volgens Maj. Gen. Gady Eisencott gedood middels een goed geplande ‘sniper’hinderlaag vanuit het Libanese leger. Dit meldt Debka Files en Arutz Sheva gisteravond. Een andere hoge officier is ernstig gewond geraakt. Artsen vechten voor zijn leven. Libanon verloor drie soldaten en een burger. Vanmiddag werd er gemeld vanuit Arutz Sheva dat een van deze dodelijke slachtoffers een Hezbollahterrorist betreft.
















Luitenant Kolonel Dov Harari (45) uit Netanya, hier aan het monument van de Warschau Getto strijders

Bron: brabosh.com