maandag 24 september 2012

Iraanse generaals: Derde Wereldoorlog 'historische gelegenheid' Israël te vernietigen

De Iraanse generaals Salami (L) en Hajizadeh (R)

Brigadier-generaal Hossein Salami, vicecommandant van de Iraanse Revolutionaire Garde, heeft volgens het staatsorgaan Press TV vandaag gezegd dat een aanval op de nucleaire installaties van zijn land 'de Derde Wereldoorlog in gang kan zetten' en dat deze oorlog 'een historische gelegenheid' zal zijn om de Joodse staat compleet te vernietigen.

Volgens generaal Salami maakt Iran zich geen zorgen meer over Israëlische dreigementen. 'We zijn in dat opzicht een grens gepasseerd,' verklaarde hij, erop wijzend dat Israël in de afgelopen 10 jaar harde vergeldingsaanvallen heeft moeten incasseren van Irans regionale 'afdelingen' zoals het Hezbollah terreurleger in Libanon.

'Als de Zionisten inderdaad Iran aanvallen zal dat een historische gelegenheid voor de Islamitische Revolutie zijn hen van de aardbodem weg te vagen,' aldus de generaal. Hij voegde daaraan toe dat Iran 'het door Israël bezette land zal opeisen voor de Palestijnen.' Tevens pochte hij dat één Iraans infanterie bataljon binnen een dag Israël op de knieën zal krijgen. 'Het regime (van Israël) is slechts 24 kilometer breed... Onze vijand zal de oorlog beginnen, maar wij zijn degenen die hem zullen afmaken.'

De commandant van de ruimtevaartafdeling van de Revolutionaire Garde, brigadier-generaal Amir-Ali Hajizadeh, deed vandaag op de staatszender Al-Alam TV eveneens een duit in het zakje van een inmiddels bijna oneindig lange lijst bedreigingen richting de Joodse staat.

Hajizadeh zei dat een losstaande oorlog tussen Iran en het 'Zionistische regime' (Israël) en/of de VS een optie is, maar dat het waarschijnlijker is dat er meerdere landen in het Midden Oosten bij deze oorlog betrokken zullen worden (zie ook het vorige artikel van vandaag). 'Het is niet voorstelbaar dat de landen in de regio zich neutraal zullen opstellen als er een oorlog uitbreekt,' betoogde de generaal.

In tegenstelling tot zijn collega generaal Salami suggereerde Hajizadeh dat Iran mogelijk wél als eerste zal aanvallen. 'In bepaalde omstandigheden, als zij (Israël) alles hebben voorbereid voor een aanval, is het mogelijk dat wij een preventieve aanval uitvoeren. We zien dat op dit moment echter nog niet gebeuren.'

Hij herhaalde dat Amerikaanse bases sowieso zullen worden aangevallen, ook als Israël zonder steun van Washington een aanval op zijn land pleegt. Hij waarschuwde dat Israël daarna een 'onvoorstelbare reactie' van Iran tegemoet kan zien, 'zwaar beschadigd' zal worden en uiteindelijk volledig zal worden vernietigd.

Bron: XanderNieuws

Read:  Iranian Commander Says Conflict With Israel Could Lead to World War III