dinsdag 11 december 2012

Tsjechië solidair met Israel - Czech Republic Friend of Israel


de Tsjechische premier Petr Necas Israel te zullen blijven steunen binnen de Europese Unie en uitte hij zijn zorgen over het Iraanse nucleaire programma.

Necas ontving in de Tsjechische hoofdstad Praag een Israelische afvaardiging onder leiding van premier Benjamin Netanyahu. De Tsjechische premier zei overeenkomsten te zien tussen het hedendaagse Israel en de situatie van Tsjecho-Slowakije in de jaren dertig. Een klein land omringd door omringd door grootmachten die de staat wilden vernietigen of annexeren. Israel ervaart volgens Necas in het Midden-Oosten een vergelijkbare situatie.

Necas stelde dat het belangrijk is om bezorgdheid te blijven uiten over het Iraanse nucleaire programma en dat Tsjechië binnen Europa elk voorstel tot boycot van Israel te zal afkeuren. Tomas Kraus, directeur van de Federatie van Joodse gemeenschappen binnen de Tsjechische republiek, hoopt dat Tsjechië kan leren van Israel als succesvol gebleken land voor startende bedrijven. Necas en Netanyahu gaven aan dat zij elkaar bekijken als interessante handelspartner en wensen ook samenwerking op het gebied van veiligheid na te streven.

Bron: CIDI

Read: Netanyahu thanks Czech Republic for support

Czech Republic: http://www.windsorstar.com/news/Israeli+Prague+thank+Czech+counterpart+support+over+Palestinian/7654028/story.html


Israel's supporters blow horns in front of government headquarters Czech Republic

THE CHECH-REPUBLIC WILL BE BLESSED!