vrijdag 1 november 2013

1500 nieuwe woningen in Ramat Shlomo, JeruzalemEnkele uren na de vrijlating van 26 Palestijnse misdadigers maakte premier Benjamin Netanyahu enkele omvanrijke nieuwbouwprojecten bekend.

Zo zullen in het Jeruzalemse stadsdeel Ramat Shlomo (foto) 1500 nieuwe woningen worden gebouwd. In Ramat Shlomo wonen voornamelijk ultraorthodoxe Joden. De regering gaf niet alleen toestemming voor nieuwe woningen, de bewoners mogen ook hun bestaande onderkomens uitbreiden.

Dit stadsdeel ligt in een door de Palestijnen opgeëist gebied in het noorden van Jeruzalem. In dit gebied was in het verleden geen Arabische bevolking; Ramat Shlomo werd gebouwd op onbebouwde heuvels.

De regeringsleider ziet deze omstreden bouw van nieuwe woningen blijkbaar als compensatie voor de omstreden vrijlating uit de gevangenis van Palestijnse moordenaars.

Daarnaast heeft de regering ingestemd met de bouw van een nieuw groot bezoekerscentrum voor het Archeologisch Park Stad van David, gelegen in de Arabische wijk Silwan, een plaatselijke brandhaard. Dit gedeelte van de Oude Stad van Jeruzalem zien de Palestijnen als bezet gebied.

Netanyahu wil ook de plannen bevorderen voor de bouw van een nationaal park op de hellingen van Mount Scopus in Jeruzalem. Het nationale park zou verhinderen dat de Arabische dorpen in de omgeving zich in dit gebied verder kunnen uitbreiden. In plaats daarvan zou daar een gebied voor recreatie, wandelen en fietsen ontstaan.

Bron: israeltoday

Read: Israel to Ramp Up Building in Jerusalem