dinsdag 13 april 2010

Canada onderzoekt Holocaust-zeep











MONTREAL - De Canadese autoriteiten hebben een onderzoek ingesteld naar een stuk zeep waarvan de verkoper beweert dat het is gemaakt van slachtoffers van de Holocaust. De Joodse winkelier in Montreal claimt dat voor de zeep het vet van vermoorde Joden is gebruikt. De politie nam de zeep vorige week in beslag na klachten van woedende Joodse groepen. De autoriteiten verwachten binnen enkele dagen over de uitslag van het onderzoek te beschikken.De zeep met de afbeelding van een hakenkruis erin gedrukt, was aangetroffen in de curiositeitenwinkel van de winkelier in het centrum van Montreal. De eigenaar verlangde 300 dollar. Hij zou de zeep van een voormalige soldaat hebben gekocht.Volgens historici klopt het niet dat de nazi's massaal zeep hebben geproduceerd uit overblijfselen van Holocaust-slachtoffers. Mogelijk is er wel geëxperimenteerd met het maken van zeep uit vet in vernietigingskampen. (ANP)



Bron: AD 09/04/2010

De Canadese autoriteiten hebben een stuk zeep in beslag genomen, dat volgens de eigenaar is gemaakt van de overblijfselen van holocaustslachtoffers. Onderzocht wordt of die bewering waar kan zijn.

Het stuk zeep, met een afbeelding van een hakenkruis erin verwerkt, lag in een winkel op Saint-Laurent Boulevard in Montreal. De eigenaar vroeg er 300 dollar voor; hij zegt het gekocht te hebben van een oud-militair. Joodse belangengroeperingen hadden geklaagd over het curieuze collectors-item. De eigenaar van de zaak, overigens zelf van joodse komaf, werkt mee aan het onderzoek. Al jaren gaat de mare dat de nazi's op grote schaal zeep hebben gemaakt van de lichamen van joden die in concentratiekampen zijn vergast.

Bron: RNW