woensdag 8 december 2010

VS en Israël misnoegd door erkenning door Brazilië en Argentinië van PA als nieuw land













Cristina en Lula, presidenten van Argentinië(l) en Brazilië (r): samen Israël vernietigen

Verscheidene Zuid-Amerikaanse landen waaronder Brazilië, Argentinië en binnenkort (in 2011) ook Uruguay en wellicht zullen anderen nog wel volgen, hebben Palestina formeel erkend als een nieuw Arabisch land. De Verenigde Staten en Israël hebben het dreigement van Abbas om de Palestijnse Autoriteit op te heffen en eenzijdig een Palestijnse staat op te richten, reeds veroordeeld.

De meeste Arabische landen, meeste Afrikaanse landen en nieuwe opkomende economisch machten in Azië zoals China en Indië hebben de Palestijnse staat erkend. DE enige reden waarom die Palestijnse staat tot op heden een lege doos is gebleken, is het feit dat de Verenigde Staten en Israël plus het overgrote deel van de landen van de Europese Unie Arafat’s Palestina volgens de grenzen van 1949 weigeren te erkennen. Om de eenvoudige reden dat het “Palestina” van Arafat (en van Abbas) zich grotendeels op het grondgebied van Israël bevindt (Westoever, [Oost-]Jeruzalem enz.). Vandaar ook dat Abbas weigert Israël te erkennen als Joodse staat.

Zowel de Verenigde Staten als Israël hebben beiden Brazilië veroordeeld voor de formele erkenning door president Lula da Silva van de Palestijnse Autoriteit als een nieuwe onafhankelijke Arabische staat, precies een maand voor het einde van de ambtstermijn van de Braziliaanse president.

Lula da Silva kondigde zijn besluit aan in een brief die hij op 1 december heeft verzonden aan “president” van de Palestijnse Autoriteit Mahmoed Abbas. Brazilië erkent “Palestina,” schreef Lula da Silva en hij hoopt dat de erkenning zal leiden naar twee staten, Israël en Palestina, “die vreedzaam en in veiligheid zullen samenleven.”

(Ook onze Nederlandse Regering is in deze kwestie ernstig misleidt door in het huidige regeerakkoord op te nemen dat er een tweestaten-'oplossing' moet komen, en Israël gedwongen wordt zich geheel van de 'Westoever' terug te trekken naar de 'grenzen' van 1967, en daar een Jüdenreine Islamitisch/Arabisch 'Palestina' gecreeërd wordt, en er dan een defensieloos Israël overblijft.)

Amerikaanse vertegenwoordiger Eliot Engel, een lid van de Democratische partij van president Barack Obama, heeft dit weekeinde inmiddels de Braziliaanse beslissing minachtend afgewezen als “ernstig misleid,” en zei dat het “de laatste snik verbeeldt van het buitenlands beleid van president Lula dat voordien reeds aanzienlijk ontspoord was.”

Amerikaanse vertegenwoordiger Ileana Ros-Lehtinen, de inkomende Republikeinse voorzitter van de machtige Huis van Buitenlandse Zaken heeft eveneens de aankondiging verworpen. Ze noemde het “betreurenswaardig” en zei dat “het enkel zal dienen om vrede en veiligheid in het Midden-Oosten te ondermijnen.”

Ros-Lehtinen voegde eraan toe dat “verantwoordelijk naties” beter niet overwegen een soortgelijke stap te maken zolang Palestijnse Autoriteit weigert om zonder voorwaarden vooraf de rechtstreekse onderhandelingen met Israël te hervatten en haar “recht erkent om te bestaan als een Joodse staat.”

Ook Argentinië erkent Palestina, Uruguay volgt later

Na de beslissing van Brazilië om een Palestijnse staat te erkennen binnen de grenzen van 1967, heeft ook de president van Argentinië, Cristina Fernández de Kirchner, afgelopen zondag bevestigd, dat ze ook een onafhankelijk Palestina zal erkennen binnen dezelfde parameters. De aankondiging werd gedaan door een telefoontje naar de Palestijnse president Mahmoud Abbas waarin Kirchner eraan toevoegde dat haar erkenning niet enkel een politiek gebaar was, maar een moreel standpunt.

Mahmoed Abbas en president Cristina Kirchner van Argentinië

Gisteren maandag heeft Yasser Abed Rabbo, de secretaris-generaal van de Palestijnse Bevrijdings Organisatie, gezegd dat het gebaar van Argentinië een teken is dat het eerdere besluit van Brazilië andere Latijns-Amerikaanse landen heeft aangemoedigd en hoopte dat ook andere landen zullen volgen.

Gisteren heeft dan ook Uruguay aangekondigd dat het van plan is om volgend jaar 2011 de Palestijnse Autoriteit (PA) als een staat te erkennen, zo deelde Agence France Presse mee.

De aankondiging volgde kort na die van Argentinië dat een Palestijnse staat zal erkennen langsheen de staakt-het-vuren grenzen van 1949, vertelde onderminister van Buitenlandse Zaken Roberto Conde aan het AFP. “Uruguay zal in 2011 dezelfde weg volgen als Argentinië.” En voegde eraan toe dat “We werken aan de opening van een diplomatieke vertegenwoordiging in Palestina, waarschijnlijk in Ramallah.”

Overheidsfunctionarissen in Israël maken zich intussen zorgen dat het feit dat Brazilië, Argentinië en Uruguay de erkenning van een Palestijnse staat hebben aangekondigd binnen de grenzen van 1967, ook andere Zuid-Amerikaanse landen en de rest van de wereld zullen beïnvloeden. “Dit is een spijtige en teleurstellende stap, die niet het minste zal bijdragen aan het vredesproces,” zei Yigal Palmor, de woordvoerder van ministerie van Buitenlandse Zaken over de Argentijnse aankondiging.

Bron: Brabosh

U moet niet vreemd kijken wanneer het plots heel slecht zal gaan met deze landen, en rampen deze naties zullen gaan teisteren! Wie Israël vervloekt, wordt ........ !