donderdag 12 mei 2011

Doden door aardbeving in Spanje

Twee aardbevingen hebben in het zuidoosten van Spanje aan tien mensen het leven gekost. De bevingen hadden een kracht van 4,4 en 5,3 op de schaal van Richter.



Over het precieze aantal doden is nog onduidelijkheid. De minister van Justitie Campos heeft in ieder geval zeven slachtoffers bevestigd. De schade in de meest getroffen stad Lorca is groot.

Voelbare aardbevingen in dit gebied zijn zeldzaam. Eerst was er een beving met een kracht van 4,4 op de schaal van Richter, een uur later kwam de tweede beving met een kracht van 5,3. Het epicentrum lag op slechts een kilometer diepte. De beving was zo krachtig dat zelfs inwoners van Madrid de grond voelden trillen en de politie belden.
Bedolven onder puin

Het epicentrum lag bij de stad Lorca in de regio Murcia. De beving was ook in de steden Murcia, Cartagena en Albacete te voelen. De slachtoffers zouden zijn bedolven onder vallend puin. Een ziekenhuis in Lorca is ontruimd vanwege instortgevaar.

Enkele oude gebouwen in Lorca zijn zwaar beschadigd. Een klokkentoren stortte in mistte op een haar na een televisieverslaggever van de Spaanse zender TVE, die een interview deed. De Spaanse regering heeft militairen naar het getroffen gebied gestuurd om te helpen.

Bron: Rtl-Nieuws

"Want volk zal opstaan tegen volk, en koninkrijk tegen koninkrijk, en er zullen nu hier, dan daar, hongersnoden en aardbevingen zijn." (Mattheüs 24:7)