woensdag 11 mei 2011

Intifada Muslims March On Israel May 15 - Derde intifada staat 15 mei a.s. voor de deur!



Lieve mede-gelovigen in Jezus Christus,

Israël verkeert in groot gevaar en heeft ons gebed heel erg hard nodig!!!

Derde intifada staat 15 mei a.s. voor de deur


Op dit moment maken waarschijnlijk veel mensen uit de moslimwereld zich voor een 3e intifada in Israël. Dit naar aanleiding van allerlei wereldwijde oproepen daartoe, via Internet, facebook e.d.

Moslims worden daarin opgeroepen om komende zondag, 15 mei, wanneer velen van ons wellicht in onze kerken zitten, vanuit de Israël omringende landen massaal Israël binnen te dringen en naar Jeruzalem op te trekken met als doel Jeruzalem te 'zuiveren' van alle Joden, de stad in te nemen en te claimen als de hoofdstad van 'hun land Palestina'.

De politieke onrust die sinds januari jl. om zich heen grijpt in de landen in het Midden-Oosten, heeft veel mensen daar in een euforische stemming gebracht. Ze hebben gemerkt dat het mogelijk is om met opstand en geweld regimes omver te werpen. Het is dan ook te verwachten dat deze komende intifada in Israël veel heftiger zal zijn dan alle voorgaande intifada's, en dat grof geweld daarbij niet geschuwd gaat worden.

Velen zien zichzelf als martelaren voor de 'goede zaak' en Joodse levens tellen voor hen niet. Hoe levensecht deze dreiging nu voor Israël is, laten het onderstaande voorbeeld op internet zien:

Filmpje: The Third Palestinian Intifada 15-05-2011
http://www.youtube.com/watch?v=2WtdU2aLZgg

Ook op diverse forums bulkt het van dit soort oproepen aan arabieren en moslims om op 15 mei op te trekken naar Jeruzalem.

Op Facebook (het medium dat ook gebruikt is om afgelopen februari mensen te rekruteren voor de opstand op het Tahrirplein in Caïro, Egypte) maakte iemand op 27 maart jl. een pagina aan die oproept tot een 3e intifada in 'Palestina'. Deze pagina kreeg alleen al op de eerste (!) dag 350.000 volgers, een schrikbarend hoog aantal. De beheerders van Facebook hebben de pagina van het net gehaald, maar iedere dag verschijnen er weer nieuwe pagina's, forums en filmpjes.

In verband hiermee worden christenen wereldwijd opgeroepen om drie dagen te bidden en te vasten: 12,13 en 14 mei

Deze intifada mogen wij als christenen niet zomaar laten gebeuren! Israël, het Joodse volk, is onze oudere broer!

Zonder hen hadden wij de redding door het kruis en de opstanding van Jezus niet kunnen ontvangen: het Joodse volk heeft ons de Messias gebracht. De wet, de profeten en de evangeliën, het hele Oude en Nieuwe Testament is door Joodse mensen geschreven. De Joden waren ook de eerste evangelisten die Jezus bekendmaakten aan de rest van de wereld. Door de (tijdelijke) verwerping van het evangelie door het overgrote deel van de Joden, kon Gods genade ook aan de heidenen bekend worden gemaakt.

Toch heeft God nog steeds een plan met het Joodse volk!
Het feit dat na eeuwen van ballingschap de Joden nu uit de hele wereld terugkeren naar hun eigen land, is een bewijs van Gods trouw aan haar.

Wellicht is nu de tijd gekomen dat we leren om op de bres te staan voor Zijn uitverkoren volk, haar lief te hebben en haar te verdedigen tegen hen die haar willen vernietigen.

Israëls laatste bondgenoten in de wereld laten haar meer en meer in de steek. De enige bondgenoten die het Joodse volk nu nog heeft, zijn misschien wel de christenen. Laten we naast hen gaan staan! Niet omdat alles wat de Joden doen goed zou zijn, want net zoals wij fouten maken doen zij dat ook. Maar omdat Jezus het ook altijd voor de verdrukten heeft opgenomen, en omdat Hij Zijn volk liefheeft en Zichzelf aan haar bekend wil maken.

Laten we zijn als koningin Ester. die met haar hele volk drie dagen gebeden en gevast heeft en daarna koning Ahasveros smeekte om haar volk te sparen. De koning luisterde naar haar en beschaamde en strafte Haman en zijn volk, die de Joden zo veel kwaad hadden willen aandoen. De Joden vochten terug en God gaf hen de overwinning en hierdoor werd voorkomen dat het Joodse volk daar werd uitgeroeid.

Mordechai had Ester tot deze actie opgeroepen: ‘Als jij nu je mond niet opendoet, nu het moment daar is, komt er van een andere kant wel uitkomst en redding voor de Joden. Maar jij en je vaders familie komen dan om. Wie weet ben je juist koningin geworden met het oog op een tijd als deze.’

Zou God ons misschien nu oproepen om te bidden voor de vrede van Jeruzalem en Zijn volk ?

Het huidige Joodse volk is, over het geheel genomen, ver afgedwaald van haar religieuze wortels. De kans dat ze het uit zichzelf massaal zullen gaan uitroepen naar God lijkt niet erg groot. Maar wij kunnen, als christenen, dit voor hen doen!

We kunnen Israël toch niet onbeschermd overlaten aan de mensen die de jihad over haar hebben uitgeroepen? Wie weet waar God onze gebeden voor wil gebruiken! Misschien zal God nu doen wat Hij door Zacharia (in hoofdstuk 12) gesproken heeft en stort Hij zijn Geest uit over Zijn volk en zullen ze het nu naar Hem uitroepen en Hem zien zoals Hij is?

Drie dagen bidden & vasten
Daarom willen we alle gelovigen in Jezus Christus in alle plaatsen oproepen om van donderdag 12 tot en met zaterdag 14 mei een 3-daags bidden & vasten uit te roepen...

...voor het Joodse volk, dat het terugkeert naar haar God en haar Messias zal gaan ontdekken.
...voor de veiligheid van het land Israël en bescherming van haar bevolking.
...voor de vrede van Jeruzalem, de stad van God.
...voor de moslims en Arabieren die misleid zijn door de islam, dat zij Jezus zullen leren kennen.

Ik bid u Gods zegen en wijsheid toe!

H.T. (via e-mail ontvangen)

Leest u Psalm 83 !

Read: Israel's Security Forces Deploy For Nakba Events