maandag 13 februari 2012

Al zo’n 
200 Christenen vermoord door islamitische oppositie in de stad Homs, Syrië! Wereld zwijgt

HOMS – Een voormalige voorganger in het Syrische Homs doet een dringende oproep om te bidden voor de christenen in de zwaar geteisterde stad. Volgens hem zijn er al zo’n 
200 gelovigen vermoord.

Vrijdag stuurde de Middle East Reformed Fellowship, die wereldwijd aan moslims het Evangelie verkondigt, de oproep van voorganger Serop Megerditchian de wereld in. Megerditchian diende tussen 1995 en 1997 de Armeense evangelische gemeente van Homs.

„De gewapende islamitische oppositie in Syrië heeft zeker 200 christenen vermoord in de stad Homs, inclusief hele gezinnen met jonge kinderen, aldus de predikant. Deze moslim­bendes hebben ook christenen ontvoerd en vragen hoge losprijzen. In twee gevallen waarin losgeld was betaald, werden de lichamen van de mannen gevonden.”

Volgens Megerditchian „worden christenen gedwongen de stad te ontvluchten naar de veiligheid van gebieden die onder controle van de overheid staan. Moslimstrijders en hun gezinnen nemen hun huizen over.”

De voorganger eindigt met een oproep aan alle kerken en gelovigen om voor de christenen in Homs te bidden. „We hebben uw gebed nodig en we hebben het dringend nodig.”

Het relaas van Megerditchian strookt met wat de Syrische christen Sam Louis vandaag zegt in een interview met deze krant. „Het merendeel van de doden valt door toedoen van groepen radicale soennieten. Zij schieten vanaf de daken lukraak mensen dood.”

Vooral christenen en alevieten moeten het daarbij ontgelden, zegt de Syrische vluchteling uit Hasselt. „Op straat hoor je niets anders dan: „Alevieten moeten naar hun begrafenis en christenen naar Beiroet.” Oftewel: christenen moeten het land uit.”

Bron: RD

Read: Syrian Christians Under Seige!

Ons Commentaar: Op het NOS-Journaal worden deze islamitische oppositie-leden heel vriendelijk en lieflijk `activisten´ genoemd, maar een leek ziet nog wel dat deze altijd "alluh akhbar" gillende strijders, extremistische islamitische jihad baardmannen zijn - nog erger dan Assad en z´n leger zelf - die tevens de Christenen ter plekke op gruwelijke en barbaarse wijze in Syrië uitroeien/vermoorden om hun geloof in Jezus/Yeshua. Dit verteld de politiek `correcte´ media u niet!