vrijdag 31 augustus 2012

Rabbi in Berlijn op straat afgetuigd


In Berlijn is een rabbijn van 53 op straat mishandeld onder de ogen van zijn dochtertje van zes. Dat gebeurde in de wijk Schöneberg.

Vier jongeren, volgens de Berlijnse politie vermoedelijk van Arabische afkomst, spraken de rabbijn aan omdat hij een keppeltje droeg. Zij vroegen hem of hij jood was. De rabbijn werd daarop de weg versperd, uitgescholden en beledigd en vervolgens een paar keer in zijn gezicht geslagen.

Hij werd naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling van een hoofdwond. Hoe hij eraan toe is, heeft de politie niet bekendgemaakt. Voordat de vier jongeren op de vlucht sloegen, bedreigden ze het dochtertje van de rabbijn met de dood. Burgemeester Klaus Wowereit van Berlijn heeft de mishandeling scherp veroordeeld.

Antisemitische aanval op rabbi en dochter in Berlijn

Berlin rabbi seminary instructs students to remove skullcaps in public.

German Jewish community fears further attacks after youths attacked a Berlin rabbi in front of his young daughter.

Rabbi Daniel Alter, who was attacked in Berlin this week, said he was “shocked at the shameless way” his attackers had assaulted him in front of his six-year-old daughter. Alter, 53, was attacked on Tuesday in Berlin’s Schoeneberg neighborhood by a group of youths, who are believed to be of Arab (Islamic) origin.

File picture shows German-born Jewish rabbi Daniel Alter during an interview with Reuters in Berlin January 15, 2007.

Read: German Jewish college shuns skullcaps after attack on rabbi