donderdag 21 mei 2015

Bert Koenders: Etiketteer producten uit Israëlische nederzettingen

Onze linkse fascistische politici van vandaag!

Minister Koenders (Buitenlandse Zaken). beeld EPA

Nederland heeft er samen met vijftien andere EU-lidstaten bij Brussel op aangedrongen werk te maken van de etikettering van producten uit Israëlische nederzettingen.

„Dat heeft niets met een boycot te maken”, aldus minister Koenders (Buitenlandse Zaken) woensdag in een Kamerdebat over de oorlog in Gaza vorig jaar. Het kabinet is tegen een boycot van Israëlische producten en tegen een importverbod voor spullen uit dat land.

Wel beschouwt het kabinet de nederzettingen in de betwiste gebieden als illegaal. Koenders wenst consumenten duidelijkheid te verschaffen over de herkomst van Israëlische producten. Omdat Europa een gemeenschappelijke markt heeft, wil de minister dat dit in heel Europa op dezelfde manier gebeurt.

ChristenUnie-Kamerlid Voordewind vindt het jammer dat het voorstel voor het labelen van producten uit de nederzettingen weer „uit de ijskast is gehaald.” De etikettering is volgens hem helemaal niet nodig. „Men kan via codes achterhalen waar producten vandaan komen.”

Ook de SGP ziet er niets in. „Dit kan zomaar een opstap zijn naar een boycot van Israëlische producten”, aldus SGP’er Bisschop. „Daar moeten we ver bij vandaan blijven. Juist nu moet de westerse wereld zich eensgezind scharen achter de Joodse democratische staat Israël, die op zo veel manieren wordt bedreigd.”

Tijdens het debat stelde Bisschop dat in Palestijnse staatsmedia nog steeds „talloze antisemitische uitingen” voorkomen. „Het gaat om het verheerlijken van geweld en om het eren van terroristen.”

Bron: RD

Former European leaders call on EU to up pressure on IsraelOns Commentaar: Het labelen/etiketteren van Joodse/Israëlische producten heeft wel degelijk een boycot tot gevolg! De Politici van de EU-lidstaten gedragen zich t.o.v. Israel (de Joodse Staat) als de Nazies voor de 2de Wereldoorlog (zie foto hierboven). Het kabinet maakt een grote misrekening/misvatting door de 'nederzettingen' in de betwiste gebieden als illegaal te bestempelen. Ons Blog heeft al heel lang bewezen dat deze (Bijbelse) gebieden gewoon bij Israel horen (en niet bij een toekomende 'palestijnse' fantasie-staat).