zondag 14 februari 2016

Donatie voor het 87-jarige joodse slachtoffer van racistische roofoverval12/02/2016

Diana Blog. Zo heet de 87-jarige joodse dame die samen met haar man het slachtoffer werd van een racistisch gemotiveerde roofoverval door twee Marokkaanse jongens. Tijdens de overval, die in augustus 2015 plaatsvond aan Heemstedestraat te Amsterdam, werd het echtpaar verschrikkelijk toegetakeld. Zowel Diana als haar man Samuel kunnen niet meer lopen en zitten sindsdien in een rolstoel. Samuel is na de mishandeling zelfs volledig blind geraakt.

De overvallers stalen al Diana's kleding. Naar eigen zeggen heeft ze niet eens een jas en schoenen meer om te dragen. Maar ook stalen ze 15.000 euro spaargeld uit de kluis, dat het echtpaar achter de hand hield voor de kosten van o.a. hun eigen begrafenis. Nu zegt Diana: "Ik heb helemaal niets meer, geen rooie cent, ik ben een arme schlemiel..."

Diana overleefde Auschwitz en werd in 2015 opnieuw slachtoffer van antisemitisme. We mogen haar, en haar man, niet in de kou laten staan. Doneer alstublieft ruimhartig, opdat de dit echtpaar hun laatste jaren nog in enige waardigheid kan leven.

Bij voorbaat dank,

GeenStijl

DOE UW DONATIE HIER: worldofcrowdfunding