vrijdag 15 oktober 2010

Antisemitisme in Nederland

BUITENPOST 30 september 2010 - Bij een woning aan De Vang in Buitenpost is in de nacht van woensdag op donderdag een steen door een keukenraam gegooid met daarop het woord ‘jodehoer' geplakt.

De bewoonster heeft aangifte gedaan bij de politie. In het huis ernaast woont het Joodse gezin Hamers. Op beide adressen worden de laatste weken regelmatig anonieme dreigbrieven bezorgd met daarin antisemitische teksten.








Op de foto het raam waar vorige week de tegel met de hatelijke tekst doorheen ging. Foto LC/Niels

BUITENPOST 05 oktober 2010 - Bij de woning van Vera Steneker in Buitenpost is in de nacht van maandag op dinsdag geprobeerd brand te stichten. Tegen de schuur was een installatie geplaatst met een kaars die een in brandbare vloeistof gedrenkte doek moest laten ontbranden. De poging tot brandstichting mislukte.

Vorige week kreeg Steneker een tegel door het raam met daarop de tekst ‘jodehoer'. Steneker is bevriend met het Joodse buurgezin Hamers. Beide huishoudens kregen de laatste weken tientallen dreigbrieven met daarin antisemitische teksten. De politie neemt de zaak hoog op.

Bron: Leeuwarder Courant artikel 1 en artikel 2 

Mij overkwam soortgelijks, en ik kreeg destijds (2009) 2 zware bakstenen door de ruiten van mijn bus, omdat ik symphatiseer met Israël en de Joods/Chr. zaak.