dinsdag 26 oktober 2010

Antisemitisme recent!

Bij opperrabbijn Jacobs, wonend in de provincie Utrecht, vloog een steen door de ruiten van zijn huis en rakelings langs zijn hoofd.

Ik (columniste NIW) weet waar de opperrabbijn woont; ik ben er geweest. Hij woont in een rustige buitenwijk, schuin tegenover een winkelcentrum met de bekende hangjongeren. Hij wilde het in eerste instantie niet aan de grote klok hangen, want hij wilde geen paniek zaaien. Ik ben het niet met de opperrabbijn eens. Ik vind dat we moeten constateren en handelen. Dat deed de politie ook. Nu hangen er camera’s rond zijn woning. Bron: NIW

Bedreigingen opperrabbijn Binyomin Jacobs

Door: Jetty Oskam-Prins | vrijdag 22 oktober 2010

AMERSFOORT - Deze week hebben we kennis genomen van de vernielingen aangericht aan de woning van opperrabbijn Binyomin Jacobs in Schuilenburg. Voor de tweede maal in korte tijd zijn huis en goed van de Rabbijn aangevallen. Na de besmeuring van de Amersfoortse Synagoge in juni j.l. tekent zich een patroon af dat ons zorgen baart en dat ons brengt tot de uitroep: nu is het genoeg! Als mensen zelfs in hun persoonlijke levenssfeer worden aangevallen vanwege hun religieuze publieke functie dan is een grens overschreden.

Sinds haar oprichting werkt het Platform aan dialoog en verbondenheid tussen de religies en levensovertuigingen in de Amersfoortse samenleving. De leden van het platform betreuren daarmee daden die tolerantie en een beter verstaan van burgers verhinderen. De leden van het platform nemen krachtig stelling tegen uitingen, waarbij een religie of levensovertuiging wordt verguisd en beschimpt.

Wij roepen op tot respect voor en het eerbiedigen van de waardigheid van ieder mens en hun bezittingen en willen dan ook de inwoners van Amersfoort oproepen tot saamhorigheid en op respectvolle wijze met elkaar in dialoog te gaan.

Namens het Platform voor levensbeschouwingen en religies

Bron: DeStadAmersfoort.nl

Lees ook: Stenen gegooid naar huis van opperrabbijn Bron: ND