donderdag 28 juli 2011

Israel-Manifestaties Den Haag en Brussel - September 2011

13 september Den Haag - 19 september Brussel


Thema: 'Houd Jeruzalem ongedeeld'

Beste Israël-vrienden,

Dit is een bijzondere oproep aan u allemaal. Zoals u wellicht weet zal er in de week van 19 t/m 22 september tijdens de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York mogelijk worden opgeroepen tot erkenning van een Palestijnse staat. Deze stap zal onvermijdelijk ook betekenen dat Jeruzalem gedeeld zal worden. De Bijbel leert ons onder meer in Zacharia 12 vers 3: “Te dien dage zal Ik Jeruzalem maken tot een steen, die alle natiën moeten heffen; allen die hem heffen, zullen zich deerlijk verwonden. En alle volkeren der aarde zullen zich daarheen verzamelen.”

Daarom organiseert Christenen voor Israël samen met het Israël-Platform op dinsdag 13 september een manifestatie op het Plein voor het gebouw van de Tweede Kamer in Den Haag. Het zal een bijeenkomst zijn waarin we vanuit Gods Woord de naties willen waarschuwen en Zijn beloften voor Israël willen uitspreken. In Engeland zal er op 13 september ook een bijeenkomst zijn in het Westminster Parliament alsook in andere Europese landen. 13 september is ook de dag waarop in 1993 de Oslo-akkoorden zijn ondertekend, die uiteindelijk meer geweld en een intifada opleverden.

Op maandag 19 september, wanneer de Algemene Vergadering in New York van start gaat, willen we een grote slotmanifestatie houden bij het Europees Parlement in Brussel.

Locatie en tijden voor deze manifestatie volgen.

Respectievelijk bij het Nederlandse en het Europese Parlement zullen wij namens u een verklaring voorlezen. Tevens zullen de bijeenkomsten in het teken staan van voorbede voor de Israëlische en de Arabische bevolking. Wij geloven dat de Eeuwige vrede kan brengen in het Midden-Oosten.

We beseffen dat menselijkerwijs gesproken onze stem geen invloed zal hebben op de Verenigde Naties, maar we weten ook dat als we Gods Woord en Zijn beloften proclameren, de God van Israël voor het onmogelijke zal zorgen.

Komt u ook naar Den Haag en Brussel, om samen een stem te laten horen?
Op 13 september in Den Haag (Adres: Plein, Den Haag) van 12 tot 14 uur.
Op 19 september in Brussel: gegevens volgen.

Alle vrienden van Israël zijn welkom, aanmelden is niet nodig. U kunt op eigen gelegenheid komen met auto of openbaar vervoer.

Bron: Christenen voor Israël