donderdag 21 juli 2011

Israëlische artsen redden leven van Palestijnse baby

Odai flashes a million dollar smile on the morning of his heart operation. (Photo: Matthew Bell)

Weer een voorbeeld van Israëlisch mededogen voor Arabieren uit Gaza, dat het beeld in de media, dat de Joodse staat een wrede onderdrukker zou zijn, ontkracht.

Israëlische artsen hebben onlangs het leven gered van de zeven maanden oude Odai Al-Kafarna uit de Gazastrook door een gaatje in zijn hart te herstellen.

De tedere verzorging van Odai en de vriendelijke behandeling van de grootmoeder die hem naar het Israëlische ziekenhuis bracht werd bekend gemaakt door TheWorld.org.

Odai's grootmoeder, Haniya vertelde het persbureau dat de Israëli's "erg goed zijn geweest voor Odai hier in het ziekenhuis."

Bij Odai's terugkeer naar Gaza, na een behandeling van bijna drie weken in Israël, toonde zijn familie naar verluidt hun grote dankbaarheid jegens de Israëlische artsen, die Odai kosteloos hadden geopereerd en verzorgd.

Odai's levensreddende operatie werd mogelijk gemaakt door de Israëlische non-profit organisatie "Save a Child's Heart", dat is een groep Israëlische artsen die regelmatig arme kinderen uit de gehele wereld opereren in een poging om goodwill te bouwen voor de Joodse staat.

Tot op heden heeft Save a Child's Heart gezorgd voor levensreddende hartoperaties voor meer dan 2600 kinderen uit Afrika, het Midden-Oosten, Europa, Zuid-Amerika en het Verre Oosten.

Niet alleen Save a Child's Heart werkt mee aan eersteklas medische zorg voor de Palestijnen. Israël zelf geeft jaarlijks meer dan 10.000 Palestijnen uit de Gazastrook toestemming om medische hulp te ontvangen in de Israëlische ziekenhuizen.

Het verhaal van Odai is slechts één van de honderden en misschien wel duizenden, die laten zien dat Israël niet een wrede onderdrukker is, zoals tal van media beweren. Maar de meeste van die verhalen worden genegeerd ten gunste van die paar verhalen waarmee men Israël in een kwaad daglicht kan stellen.

Lees gehele artikel: IsraelToday.nl

Read: Israeli doctors save Palestinian baby