vrijdag 2 september 2011

CDA’ers willen partij meer pro-Israël maken

Foto EPA

DEN HAAG – Het CDA moet in zijn politieke standpunten weer meer pro-Israël zijn en zich minder gelegen laten liggen aan de opvattingen van oud-politici als Van Agt en Van den Broek.

Dat vindt een groep christen­democraten die zich verenigd hebben in de stichting CDA-Israël. De stichting voelt zich „door de Bijbel onlosmakelijk verbonden met het volk Israël”, ziet Jeruzalem als ondeelbare hoofdstad van de Joodse staat en vindt dat geschiedenis en theologie zwaarder meegewogen moeten worden in de beoordeling van het gedrag van de staat Israël.

„Spraakmakende figuren binnen het CDA, zoals de pro-Palestijnse Van Agt, zetten bij discussies in de partij niet zelden de toon”, zegt stichtingsvoorzitter Rens van Doeselaar uit Alphen aan den Rijn. „Maar de brede achterban van het CDA denkt niet zo. Hun geluid willen wij laten horen. Eigenlijk zitten wij als het om de benadering van Israël gaat voor het grootste deel op de lijn van de SGP.”

Concrete activiteiten heeft de stichting, waarbij ook de Alphense wethouder Van Velzen en burgemeester Bilder van Zwarte­waterland betrokken zijn, nog niet gepland. „Maar op termijn is het zeker de bedoeling eens een congres of iets dergelijks te organiseren”, aldus Van Doeselaar.

Bron: Ref. Dagblad

Notitie: Het werd eens tijd!