woensdag 21 september 2011

Israël-Vrienden verheffen hun stem in Brussel


BRUSSEL – Een demonstratie voor Israël bij het Euro­parlement in Brussel heeft maandag enkele honderden mensen getrokken, voornamelijk Nederlanders. De aanleiding: de aangekondigde plannen van de Palestijnse Autoriteit om volwaardig lid van de Verenigde Naties te worden. „Hier spreekt God Zijn veto over uit.”

Ze hebben er veel voor over, de enkele honderden die met negen bussen en met eigen vervoer vanuit Nederland naar Brussel komen. Na uren reizen arriveren de vrienden van Israël op het plein voor het Europarlement in de Belgische hoofdstad, om enthousiast te luisteren naar een serie korte toespraken.

Zodra de demonstranten zijn gearriveerd, ondergaan velen een ware metamorfose. Israëlvlaggen en spandoeken komen tevoorschijn uit tassen en zakken. ”Houd Jeruzalem ongedeeld”, staat op de doeken. En: ”Jeruzalem = stad van God”. De vlaggen gaan over de schouders of worden meegevoerd in de hand.

Het zijn niet alleen Nederlandse Israëlvrienden die naar Brussel zijn gekomen, hoewel ze wel in de meerderheid zijn. Ook Vlamingen en Duitsers geven acte de présence.

Slechts één dissonant verstoort het geheel van blauw-witte davidsterren: aan de overkant van de straat ontrolt een jonge vrouw demonstratief een Palestijnse vlag, volgeschreven met kreten als ”Zionism = racism”. De meeste demonstranten merken haar echter niet eens op.

Een serie sprekers voert het woord. Onder hen zijn een Duitse politicus, een vertegenwoordiger van Christenen voor Israël uit Italië en de voor­zitter van Christenen voor Israël Internationaal.

Ook Europarlementariër Belder van de SGP voert het woord. „Ik ben zelf opgevoed met liefde voor Israël en voor de Gód van Israël. Sindsdien weet ik dat we Israël nooit mogen laten vallen.” Israël zál ook niet vallen, benadrukt Belder. „Daar zorgt God Zelf voor.” Een langdurig applaus onderstreept de instemming met zijn woorden van het publiek. Een aantal demonstranten blaast luidruchtig op een meegebrachte ramshoorn.

Ook Jack van der Tang van pro-Israëlorganisatie Pillars of Fire, een van de organisatoren, spreekt de menigte toe. Hij bidt met de demonstranten en scandeert met hen een aantal teksten uit de oud­testamentische profetieën, waaruit Gods onveranderlijke trouw aan Israël blijkt.

Van der Tang wijst daarnaast op de plannen van de Palestijnse Autoriteit om later deze week bij de VN een verzoek tot volwaardig lidmaatschap in te dienen. Die plannen zijn de aanleiding voor de demonstratie. „Het kan zijn dat de Verenigde Staten hun veto over die plannen laten horen, maar één ding is zeker: er zal nóg een veto klinken. Een goddelijk veto. Want de Heere woont in Sion.”

Bron: Ref.Dagblad