woensdag 21 september 2011

Palestijnse ambassadeur: Geen Joden in onze staat














De ambassadeur van de Palestinine Liberation Organization (PLO) in de Verenigde Staten, Maen Areikat, heeft disdag tot verslaggevers in Washington gezegd dat de Palestijnse staat, waarvoor zijn regime volgende week probeert erkenning te krijgen bij de VN, vrij moet zijn van Joden.

"Ik denk dat het in het belang van beide volken is te worden gescheiden", zei Areikat. Wanneer echter Israëlische politici spreken over het verwijderen van Arabieren uit de Joodse staat, wordt dit uiteraard onmiddellijk gebrandmerkt als racisme en fel afgewezen door de internationale gemeenschap.

Israëlische en Joodse leiders waren verontwaardigd over de opmerkingen van de Palestijnse functionaris.
"We raden de landen van de wereld aan om rekening te houden met deze verklaringen bij de bespreking van het Palestijnse verzoek om een ​​onafhankelijke staat te vestigen", zei de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Avigdor Lieberman, die een officieel protest indiende bij de Amerikaanse en Europese grootmachten.

Minister van Diplomatie en Diasporazaken Yuli Edelstein draaide de rollen om voor hen die Israël het meest racistische regiem uit de geschiedenis noemen, en merkte op:
"Na een eindeloze delegitimatiecampagne en pogingen om Israël als apartheidsstaat te brandmerken, lijkt het dat het de Palestijnen zijn die naar apartheid streven. ... [Areikat's] commentaar roept herinneringen op aan de motivatie van 'Judenrein'."
“Judenrein” was de term die de nazi's gebruikten om het doel van hun campagne te beschrijven, om Duitsland en Europa te reinigen van Joden.

Een voormalige fucntionaris van de Amerikaanse National Security Council dacht aan de nazi-tijd, en zei dat het lijkt alsof de geplande Palestijnse staat het eerste land wordt sinds het Duitsland van de Tweede Wereldoorlog, waar de wet verbiedt dat er Joden leven.

Bron: IsraelToday.nl