donderdag 8 augustus 2013

Leger Israël sluit luchthaven Eilat



Het Israëlische leger heeft donderdag „uit veiligheidsoverwegingen” de luchthaven van de badplaats Eilat gesloten. Het vliegveld blijft tot nader order dicht, meldde de Israëlische radio.

Omwille van de veiligheid sluit Israël de luchthaven van Eilat. Het vliegveld nabij het Egyptische schiereiland Sinaï verwerkt tot nader order geen aankomende of vertrekkende vluchten.

Het besluit hiertoe is genomen door het Israëlische leger na “veiligheidsanalyses”, aldus Reuters. Meer uitleg werd door het leger niet gegeven. De zorgen over activiteit van islamitische militanten in de Sinaï lijken toe te nemen nadat Israël vorige maand al de raketafweer aan de grens met Egypte versterkte.

Het komt wel vaker voor dat landsings- en startbanen van de luchthaven sluiten vanwege woestijnwinden, maar een complete sluiting is zeldzaam. Het geweld in de Sinaï is toegenomen na het afzetten van president Mohammed Morsi. Vorige maand kwam een raket in Israël terecht en vrijwel dagelijks worden Egyptische troepen aangevallen.

Bron: NRC/Telegraaf

Read: Eilat airport briefly closed over ‘security concerns’

Israëlische militairen bij een toeristenbus die langs een roadblock moet ten behoeve van de veiligheid in de omgeving van Eilat waar dit soort vervoer vaker doelwit is van aanvallen. ANP-EPA / Jim Hollander