woensdag 7 augustus 2013

Massale vervolging losgebarsten: 200 miljoen christenen doelwit van voornamelijk moslims

In Nigeria kwamen bij islamistische bomaanslagen op een christelijke wijk recent 24 mensen om het leven.

Volgens Bruce Thornton van het Hoover Institution van de prestigieuze Stanford Universiteit zijn op dit moment 100 tot 200 miljoen christenen het doelwit van hevige vervolgingen door hoofdzakelijk moslims.

'Weinig mensen realiseren zich dat we heden ten dage de grootste vervolgingen van christenen in de geschiedenis beleven,' zei hij. 'Volgens een schatting wordt iedere vijf minuten een christen vermoord vanwege zijn geloof.'

Het vuur van rebellie, opstand en vervolging van minderheden grijpt in het hele Midden Oosten om zich heen, maar de wereld heeft zijn ogen voornamelijk gericht op de hervatting van het vredesproces tussen Israël en de Palestijnen. 'Dit is het maar al te bekende spelletje waarin de Joodse staat concessies doet, zoals het vrijlaten van terroristen, voor het privilege om met een vijand te praten die Joden demoniseert, terroristen verheerlijkt en al drie vredesaanbiedingen heeft verworpen,' schrijft The Jewish Journal.

'Verborgen in al deze chaos is een monstrueus onrecht dat nauwelijks aandacht van de media heeft gekregen: de woeste vervolging van christenen'. Naar schatting 100 tot 200 miljoen christenen zijn het slachtoffer van de almaar erger wordende discriminatie, racisme en vaak grove gewelddaden door voornamelijk moslims.

Het trieste is dat de massale christenvervolgingen door de politici en media in het Westen vrijwel geheel worden genegeerd. Sterker nog, de Amerikaanse regering Obama, de Europese Unie en de NAVO steunen in Syrië de islamistische rebellen die overal waar ze komen christenen verdrijven en vaak op extreem gruwelijke wijze vermoorden, bijvoorbeeld door ze met een mes te onthoofden. Onder de daders, die door Amerika worden bewapend, bevinden zich zelfs kindsoldaten.

Het zijn niet uitsluitend moslims die christenen vervolgen. In India zijn de gelovigen steeds vaker het doelwit van Hindoeïstische militanten. Christenen worden tijdens samenkomsten overvallen, geïntimideerd, aangevallen en uit hun huizen en dorpen verjaagd. Kerkgebouwen worden beschadigd, maar de politie doet nauwelijks iets om de christenen te beschermen.

Bron: xandernieuws