dinsdag 13 augustus 2013

Netanyahu bestelt gasmaskers voor alle Israëli's

 Israelisch/joods kind met gasmasker op.

Mei 2013 - Nu de dreiging van een niet-conventionele aanval is toegenomen, en nu is aangetoond dat Syrië bereid is om chemische wapens te gebruiken, wijst premier Netanyahu er op, dat het tijd is om beschermende middelen voor alle Israëli's te hebben.
 

Daarom heeft hij de defensietop deze week opdracht gegeven om er voor te zorgen, dat alle Israëli's de beschikking hebben over gasmaskers en beschermingsmiddelen, meldde Israëls Channel 10 Nieuws.

Momenteel heeft naar schatting slechts 42 procent van de Israëli's een up-to-date gasmasker en beschermingsmiddelen. De afgelopen jaren verhinderden budgettaire beperkingen de productie en distributie van voldoende gasmaskers om de gehele bevolking te beschermen.

Maar omdat in het afgelopen jaar d kans op een niet-conventionele aanval op Israël aanzienlijk is toegenomen, en nu onlangs het gebruik van chemische wapens in Syrië is bewezen, is de distributie van gasmaskers aan alle Israëli's meer dan een maatregel ter geruststelling geworden.

De afgelopen weken is het aantal gasmaskers, dat de Israëlische postdienst wekelijks aflevert, verdubbeld door de situatie in Syrië, meldde nieuwssite Arutz Sheva. Tot nu toe zijn er 4,8 miljoen gasmaskers gedistribueerd onder de 8 miljoen Israëli's.

De aanzienlijke kosten van het uitvoeren van Netanyahu's opdracht zullen waarschijnlijk worden gedekt door een verhoging van de kosten van de nationale verzekering, die iedere Israëli betaalt, hoewel verwacht wordt dat een aantal mensen zullen klagen over deze bijzondere belastingverhoging.

Bron: IsraelToday

Read: Netanyahu orders gas masks for all Israelis

Ons Commentaar: Het is vreselijk dat na wat het joodse volk heeft moeten doorstaan in de Tweede Wereldoorlog, met de gaskamers, dat het islamitisch fascisme hetzelfde doel heeft als het nazisme destijds, en Israël weer hetzelfde moet beleven.

Videoclip: Joodse kinderen op weg naar de gaskamers (Uit de film: Schindler's List)