zondag 20 juli 2014

Zware gevechten in Gaza-stad; 13 soldaten gedood

Gewonde soldaten worden naar Israëlische ziekenhuizen gevlogen

Op de dertiende dag van de strijd tegen Hamas en consorten in de Gazastrook is het tot bloedige botsingen gekomen, waarbij dertien soldaten van de Golanibrigade werden gedood en veel Israëlische soldaten gewond raakten.

Afgelopen zaterdag raakte de commandant van deze befaamde brigade, kolonel Ghassan Alian, een Israëlische Druze, gewond bij de gevechten. Bij het Israëlische leger is het gebruikelijk, dat commandanten hun troepen niet van grote afstand leiden, maar hen persoonlijk leiden in de strijd.

De Israëlische troepen trekken voort en zoeken naar tunnels en raketarsenalen. Er zijn massale gevechten in Sheijaya, de oostelijke wijk van Gaza-stad, waarover we momenteel niets meer mogen berichten. Volgens Palestijnse bronnen zijn er 50 doden geteld en nog meer gewonden.

De Israëlische militaire woordvoerder herhaalde, dat de Palestijnse inwoners van Sheijaya al twee dagen geleden via strooifolders en SMS-berichten werden opgeroepen om hun huizen te verlaten. Het waren de Hamas-strijders, die de bevolking om tactische reden dwongen terug te gaan. De Israëlische grondtroepen zoeken naar raketopslagplaatsen en terroristen, die zich verbergen tussen de Palestijnse burgerbevolking in Sheijaya.

israeltoday

Thirteen IDF Soldiers Killed in Gaza

Three soldiers slain in first days of Gaza ground assault