woensdag 16 maart 2011

Anti-Ship Missiles for Terror-groups in Gaza Found On-Board the “Victoria” By Israëli Navy



Source: Israel Defense Forces

Israëlische commando's enteren vrachtschip uit Turkije met Iraanse wapens voor Hamas

Israëlische commando's hebben vandaag in de Middellandse Zee het onder Liberiaanse vlag varende vrachtschip Victoria geënterd. De Victoria was afkomstig uit Turkije* (aanvulling 17.35 uur) en heeft tientallen tonnen Iraanse wapens voor de Palestijnse terreurgroepering Hamas aan boord.

Op zo'n 360 kilometer uit de kust namen mariniers van de elite eenheid Shayetet 13 de Victoria over, waarna ze het schip dwongen koers te zetten naar de Israëlische haven van Ashdod, waar het vanavond zal aankomen. Een eerste inspectie van de lading wees uit dat het inderdaad om wapens gaat. Deze hadden in de Egyptische havenstad Alexandria moeten worden uitgeladen en vandaar over land naar Gaza vervoerd moeten worden.

Omdat de Victoria een Duitse eigenaar heeft en voor een Franse scheepvaartmaatschappij vaart werden naast de Liberiaanse ook de Duitse en Franse autoriteiten op de hoogte gesteld van de commando actie.
De Israëlische marine heeft de afgelopen jaren talloze acties ondernomen tegen de smokkel van Iraanse wapens naar Hamas en Hezbollah. Ook zou de Israëlische luchtmacht in die tijd wapenkonvooien in Soedan en vrachtschepen met wapens in de Rode Zee hebben gebombardeerd. In november 2009 nam de marine het vrachtschip Francop, dat 500 ton wapens van Iran naar Libanon vervoerde met als bestemming de islamitische terreurgroep Hezbollah. Volgens officieren van het Israëlische leger hadden de terroristen daar een paar weken lang oorlog mee kunnen voeren.

* Later werd bekend gemaakt dat de Iraanse wapens waarschijnlijk niet afkomstig zijn uit Turkije, maar uit Syrië, waar het schip eerder aanmeerde.

Archieffoto van de Israëlische marine in actie tegen een wapensmokkelschip

Bron: XanderNieuws

See also photo's: Illegal weapons found aboard the Victoria cargo ship



Prophecy: