woensdag 9 maart 2011

President Soedan: 'Onrust Arabische landen zal leiden tot slag om Jeruzalem'


De Soedanese president Omar al-Bashir heeft verklaard dat de onrust in de Arabische landen de inleiding is tot de 'slag om Jeruzalem'. Hij deed zijn uitspraken eergisteren op de achtste, door Iran gefinancierde Al-Quds (Arabisch voor Jeruzalem) International Foundation conferentie in de Soedanese hoofdstad Khartoum. Daar was ook Hamas leider Khaled Mashaal aanwezig, die maar weer eens opriep tot de 'jihad' tegen de Joodse staat.

Mashaal verwelkomde de opstanden en politieke veranderingen in Egypte, die volgens hem 'de Palestijnen hun leven hebben terug gegeven.' Cairo keert volgens de naar Syrië verbannen Hamas leider 'na langdurige afwezigheid terug naar zijn natuurlijke situatie.' Het afzetten van de Egyptische president Mubarak was goed nieuws voor Hamas, omdat de Palestijnse terreurorganisatie nu verwacht dat een nieuw -islamistisch- regime in Cairo de grens tussen Egypte en de Gazastrook zal openstellen.

Afgelopen zondag riep Mashaal op tot een verzoening tussen Hamas en de Fatah beweging van Mahmoud Abbas, de leider van de Palestijnse Autoriteit. Deze verzoening moet volgens hem echter wel gebaseerd zijn op de 'jihad', oftewel de gewapende strijd, tegen de Joodse staat. 'De eerste stap (om Jeruzalem te bevrijden van de Israëlische bezetting) is weigeren te onderhandelen met Israël... en een nieuw, verzoend Palestijns standpunt dat gebaseerd is op de jihad in te nemen.'

Onder Mubarak speelde Egypte een actieve rol bij het proberen nieuw leven in te blazen van het zieltogende vredesproces tussen Israël en de Palestijnen. Ook poogde Cairo vele malen tevergeefs de Palestijnse fracties met elkaar te verzoenen. Daarnaast is de status van Jeruzalem voortdurend een heikel punt bij de onderhandelingen, omdat de Palestijnen vooral het Arabische deel van de stad -maar ook andere delen- opeisen als de hoofdstad van hun toekomstige staat.

'Wij steunen het Palestijnse volk in Jeruzalem in hun jihad,' aldus de Soedanese president Omar al-Bashir, die eraan toevoegde dat het in 1979 gesloten vredesakkoord tussen Egypte en Israël een zware slag voor de Arabieren was. 'Wat er nu gebeurt in de regio is een inleiding tot de slag om Jeruzalem.'

Deze 'slag om Jeruzalem' is de kern van een groot aantal 'eindtijd' profetieën in de Bijbel, die erop wijzen dat de Arabische volken inderdaad een poging zullen doen om Jeruzalem te 'bevrijden' en Israël te vernietigen. De Bijbel voorzegt dat de benauwdheid voor Israël en Jeruzalem inderdaad ongekend groot zullen worden, maar dat de binnenvallende legers uiteindelijk door God Zelf verslagen zullen worden.

Bron: XanderNieuws

Read: Hamas chief: Egypt revolt gave us back our lives

Psalm 83, how it relates for today