dinsdag 7 juni 2011

Syrische burgers betaald voor aanval op Israëlische grens

De massale Arabische mars naar de grenzen van Israël, afgelopen zondag, verliep nogal teleurstellend, maar volgens de Syrische media werden 23 Syriërs gedood bij hun poging de Golanhoogten binnen te dringen.

Het was blijkbaar moeilijker dan verwacht om de Arabische volksmassa te overtuigen zich te verzamelen en de grenzen van Israël aan te vallen. Dus, volgens de Syrische oppositie, betaalde het regime in Damascus arme boeren 1.000 dollar om de grens over te steken naar Israëlisch grondgebied en het Israëlische leger lastig te vallen. Iedereen die hierbij zou worden gedood werd $ 10.000 beloofd voor zijn gezin.

De Hervormingspartij van Syrië schreef op zijn officiële website dat Syrische boeren minder dan $ 200 per maand verdienen, dus velen lieten zich door het aanbod verleiden. En, als we de Syrische regeringsmedia mogen geloven, hebben minstens 23 mensen met hun leven betaald voor het aanpakken van de steekpenningen.

Functionarissen van het Israëlische leger wezen er op, dat er feitelijk maar weinig Syrische demonstranten werden verwond of gedood door Israëlische kogels; de meesten waren het slachtoffer van mijnenvelden die zich uitstrekken langs de grensstreek. Deze mijnenvelden zijn duidelijk gemarkeerd.



De Hervormingspartij van Syrië was woedend op het regime van dictator Bashar Assad dat de arme boeren de dood in stuurde, en beschuldigde de regering ervan, dat het probeert de internationale aandacht af te leiden van de bloedige pro-democratische opstand die in Syrië plaaats vindt. Duizenden Syriërs die democratische vrijheden eisen zijn afgeslacht door de regeringstroepen.

De grootste mars op de grenzen van Israël ter gelegenheid van de verjaardag van het begin van de Zesdaagse Oorlog in 1967 - die de Arabieren “Naksa”, "de tegenslag" noemen- zou uit Libanon komen, maar ging niet door.

Volgend de eerste schattingen zouden meer dan 100.000 Libanezen proberen de noordgrens van Israël over te steken. Maar het Libanese leger verklaarde het gebied tot verboden militaire zonde en kon de meeste Libanezen voor de grens tegenhouden.

De Palestijnen waren wel wat enthousiaster. Ten noorden van Jeruzalem botsten Palestijnen met Israëlische soldaten. Zij droegen borden met de tekst "Een miljoen martelaren marcheren naar Jeruzalem." Ze lijken zich te hebben verrekend, want in werkelijkheid waren de aantallen veel lager.

Ten minste vier Israëlisch-Arabische Knessetleden namen deel aan de gewelddadige anti-Israëlische demonstraties, wat weer de vraag oproepen hun parlementaire onschendbaarheid op te heffen.

Bron: IsraelTodayNL

Read also: Syrian civilians paid to assault Israel border

Vervulling Profetie:

"Naar de grens zenden u al uw bondgenoten; u misleiden, u overmogen uw vrienden; wie uw brood eten, leggen u een valstrik. – Er is geen inzicht bij hem. Zal Ik niet te dien dage, luidt het woord des HEREN, de wijzen uit Edom doen vergaan, en het inzicht uit het gebergte van Esau? Ook uw helden, o Teman, zullen verschrikt staan, opdat alle man van het gebergte van Esau door moord worde uitgeroeid. Wegens de gewelddaad [van Ismaël] aan uw broeder Jakob [Israël] zal schande u bedekken, en gij zult voor altoos worden uitgeroeid."
(Obadja 1:7-10)