maandag 22 augustus 2011

Geen staakt-het-vuren in het zuiden van Israël











Ondanks meldingen over een wederzijds staakt-het-vuren tussen Israël en de door Hamas geregeerde Gazastrook, werden maandagochtend de raketaanvallen op Zuid-Israël hervat.


Hamas bood zondag aan te stoppen met het spervuur van raketten op Zuid-Israël, als de Israëlische strijdkrachten zouden stoppen met hun luchtbombardement op terroristische installaties in Gaza. Israëlische functionarissen kwamen overeen, dat als de raketaanvallen eindigden, ook de vergeldingsmaatregelen zouden stoppen.

Zondagnacht was het overwegend stil in het gebied. Maar in Gaza gevestigde terreurgroepen gelieerd aan Hamas zeiden in die tijd dat ze zich niet gebonden voelen aan het staakt-het-vuren.

En zo werden maandagochtend vroeg de aanvallen hervat; 16 raketten troffen dorpen in het zuiden van Israël.

Israëlische functionarissen discussiëren nog steeds over hoe ze zullen reageren op deze nieuwe escalatie, waarbij dit weekeinde meer dan 100 raketten Israëlische steden troffen.

Minister van Defensie Ehud Barak zei dat het Israël ontbreekt aan de internationale steun die nodig is om een ​​grootschalige grondinval in Gaza te beginnen. Dat is de enige manier om de terroristen de mogelijkheid te ontnemen om Israël bedreigen.

Bron: IsraelToday.nl

No ceasefire in southern Israel

Read: Rocket Fire on Israel's Southern Cities Breaks Terrorist Truce

Notitie:

Israel hoeft helemaal geen verantwoording af te leggen (of steun) aan de zgn. internationale gemeenschap, wanneer het om de veiligheid en defensie van hun eigen staat en burgers gaat. De 'internationale gemeenschap' doet toch maar één ding, en dat is.... Israel eenzijdig veroordelen voor hun akties.