zondag 6 mei 2012

Islamisten dreigen “internationale media”


 
Veel journalisten zullen het niet graag horen. Ze hebben het zo vaak voor hen opgenomen, zo vaak aan de wereld uitgelegd dat de islam vrede betekent en dat de moslims helemaal weg zijn van wetenschappelijke en geestelijke Verlichting, totdat iedereen het van binnen en buiten heeft geleerd – behalve de moslims zelf. Die hebben niet veel op met al dat [politiek/religieus] media geklets. 

Daarom richten ze graag groeperingen op zoals de Taliban, die graag voor en in scholen aanslagen pleegt, of zelfs zoals Boko Haram (“Westerse opvoeding is een zonde”), die nu ook tegen de journalisten en de media zelf ten strijde trekken in de heilige Jihad. En deze Jihad moet zeker niet worden opgevat als “innerlijke strijd”, maar veelmeer als een knallende bom:

Read persecution/murder by Islam of Christian Bible-believers: Boko Haram Muslim Terrorists Murder Christian Pastor’s 79 Year Old Mother

Aanslagen op een universiteit en een krantenuitgeverij, dreigingen tegen lokale en internationale media: De terreur van de sekte Boko Haram dringt dieper de openbare ruimte binnen – en krijgt daarmee een nieuwe dimensie.

Op dinsdag (02-05-2012) eiste de islamistengroepering in een video op YouTube de verantwoordelijkheid op voor de aanslag op de redactie van de Nigeriaanse krant “This Day” op 26-04-2012. Daarbij kwamen negen mensen om het leven. Nog een ander verontrustend detail in de 18 minuten lange video: Ook tegen Nigeriaanse en internationale mediahuizen wordt gedreigd dat zij het doelwit kunnen worden van aanslagen.

Eigenlijk kan men daar alleen maar over zeggen dat islam `VREDE´ betekent en dat dit allemaal niet serieus bedoeld is. De journalisten doen aan volksophitsing. Ze willen niet zien, dat Boko Haram alleen maar een culturele organisatie is, die helemaal weg is van godsdienstvrijheid – zoals het in de koran staat geschreven en zoals het door Mohammed wordt bevolen- omdat zij de religie van de islam `vrij´ wil uitoefenen. Wat racistisch zeg, de manier waarop de journalisten op deze prachtige religie reageren! (cynisch gezegd)



Bron: www.kybeline.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)