donderdag 16 mei 2013

Boko Haram vermoordt Nigeriaanse kerkleider Faye Pama



De Nigeriaanse terreurgroep Boko Haram heeft opnieuw toegeslagen. Dinsdagmiddag werd in Maiduguri, de hoofdstad van Borno State, kerkleider Faye Pama op straat doodgeschoten.

Pama bekleedde als secretaris van de regio Borno een belangrijke functie binnen de Christian Association of Nigeria, de grootste overkoepelende organisatie van kerkgenootschappen in Nigeria. Ook was Pama al sinds jaren nauw betrokken bij de zusterorganisatie van SDOK (Stichting De Ondergrondse Kerk), die onder andere in zijn regio steun geeft aan slachtoffers van christenvervolging.

Isaac Wusu, directeur van de zusterorganisatie van SDOK, zegt: "We zijn diep geschokt door de dood van dominee Pama. Hij was een broeder in Christus en een grote vriend van onze organisatie. Kort geleden hielp hij ons nog met het uitdelen van hulpgoederen aan slachtoffers van vervolging. Mijn team is bang. Wie zal de volgende zijn?" Wusu roept christenen op tot gebed voor Pama’s vrouw en kinderen.

Het vermoorden van kerkleiders is een van de tactieken van Boko Haram. De islamitische terreurgroep heeft zich tot doel gesteld om Nigeria te ontdoen van christenen. In 2012 werden alleen al in Borno State, de thuisbasis van Boko Haram, 68 kerkleiders vermoord. In de afgelopen twee jaar zijn tenminste 900 christenen vermoord door extremisten. 

Bron: CIP

Read: Boko Haram Kills Nigerian Pentecostal Leader