vrijdag 10 mei 2013

Rusland waarschuwt Israël nieuwe aanval op Syrië niet te tolereren



De Russische president Vladimir Putin heeft de Israëlische premier Benyamin Netanyahu, die deze dagen op bezoek is in China, gewaarschuwd een nieuwe aanval op Syrië niet te zullen tolereren.

 Bovendien kondigde hij aan dat hij de Syrische president Assad snel meer geavanceerde Russische wapens, waaronder S-300 luchtafweersystemen, gaat leveren.

Moskou gaat ook Iskander (SS-26) grond-grondraketten naar Syrië sturen. Deze raketten hebben een bereik van 280 kilometer, kunnen kernkoppen vervoeren en raken hun doel tot op 5 tot 7 meter nauwkeurig. Syrische militairen zijn reeds door Rusland getraind om de S-300 afweerraketten te kunnen opereren. Hierdoor kunnen ze vanaf dag één na hun aankomst in Syrië worden ingezet. Daarbij krijgen ze ter plekke de hulp van Russische experts.

Putin maakte tevens duidelijk dat het Kremlin vastbesloten is Assad te beschermen en niet te zullen toestaan dat Amerika, Israël of een andere regionale macht -met name Turkije en Qatar- de Syrische president omver werpen. Hij benadrukte tegen Netanyahu dit heel goed in gedachten te houden.

Bron Xandernieuws

Read: Putin’s rebuke for Netanyahu