vrijdag 11 oktober 2013

Delegatie uit Samaria bezoekt Nederland

V.l.n.r.: Eliezer Braun (intern. directeur Shuva Israel), Yossi Dagan (vice-voorzitter Regionale Raad van Samaria) en Shay Attias (CEO Shuva Israel en het Samaria Liaison Office).

Op 9 en 10 oktober a.s. zal een speciale delegatie uit Samaria Nederland bezoeken (is alreeds geweest). Doel is een ontmoeting met Nederlandse parlementariers, om met hen te spreken over de veelal foutieve informatie over wat de wereld de Westbank noemt.

Drie hoge vertegenwoordigers van de Shomron (Samaria) Regional Council, te weten Gershon Mesika (was er niet bij), Yossi Dagan en Shay Attias, komen samen met Eliezer Braun, voorzitter van Shuva Israël. Jack van der Tang zal hen in samenwerking met o.a. de SGP ontvangen en alles in het werk stellen om in de Tweede Kamer een ontmoeting te organiseren met buitenlandwoordvoerders van zoveel mogelijk partijen.

Foutieve informatie over Judea en Samaria kan leiden tot onterechte beleidsmaatregelen van Nederland ten opzichte van Israël, met alle negatieve gevolgen voor beide landen van dien.

Eliezer Braun is voorzitter van Shuva Israel. Deze organisatie steunt de Aliya naar en vestiging in het Bijbelse hartland (Judea en Samaria). Zij werft ook fondsen voor Lev el Lev, die reizen naar Samaria organiseert met VIP's om hen te overtuigen van de desinformatie die door de media verspreid worden over Judea en Samaria. Shuva Israel bekostigt deze reizen.

Zij werken samen in een door Gershon Mesika geleide wereldwijde campagne om de waarheid te vertellen over het historisch en Bijbels recht van het Joodse volk, om te wonen in Judea en Samaria. In dit kader hebben zij al vele reizen naar Europa gemaakt en zijn al met veel parlementsleden en religieuze leiders door Samaria getrokken.

Kern van de boodschap: "De nederzettingen zijn niet het struikelblok voor de vrede!"

Tijdens een recent bezoek aan Washington, waar zij deelnamen aan de Nationale Conventie van Christians United for Israel, hadden zij een ontmoeting met 25 Amerikaanse leden van de Senaat en het Huis van Afgevaardigden (zie hier een korte videoclip daarvan). Naast aan Nederland staan ook bezoeken gepland aan Noorwegen, en opnieuw de VS.

Deze acties zijn zeer nodig vandaag! In augustus jl. hebben ook nog meer dan duizend juristen van over de hele wereld een petitie ondertekend voor Catherine Ashton (Buitenlandse Zaken van de Europese Unie) met de stelling "Grenzen 1967 bestaan niet" (lees hier meer daarover).

Woensdagavond 9 oktober zullen zij een presentatie geven over "Peace, peace... where is the peace?", gevolgd door een forumdiscussie. Dit zal plaatsvinden in een kerk in Amersfoort (locatie volgt!).

Donderdagmiddag 10 oktober zal een ontmoeting plaatsvinden met parlementsleden in Den Haag.
's Avonds is een tweede spreekbeurt met forumdiscussie gepland, in een zaal naast de Synagoge van de Ned. Israelitische Gemeente in Den Haag. Dit gebeurt i.s.m. Pillar of Fire.

En dit is voor het eerst op deze manier in Den Haag, en dus historisch!

Bron: pillaroffire

--------------

Henoch en Marcel-benjamin, de beheerders van dit blog, waren aanwezig bij deze avond in Den Haag. Het is wel duidelijk dat de mensen uit Judea en Samaria zich heel erg in het nauw voelen. Shay sprak overduidelijk: "Het is geen 2013, maar het kan zo 1948, 1967 en 1973 zijn!" Ook een nucleaire holocaust met Iran, et cetera staat voor de deur! Laten we daarom blijven bidden voor de bovennatuurlijke bescherming van God over Israël, en de nederzettingen in Judea en Samaria blijven ondersteunen met onze christen zionistische hulp.