maandag 14 oktober 2013

Europese Unie beschuldigt Palestijnen van het verkwisten van 2 miljard euro hulpgeldenDe bodemloze financiële put van de Palestijnse Autoriteit, op de West Bank en in Gaza. De Palestijnse Autoriteit heeft bijna 2 miljard euro (2,7 miljard dollar) verkwist van Europese financiële hulp door corruptie en mismanagement, schreef een Britse krant op zondag, dat de inhoud lekte van een nog niet gepubliceerd Europees document.

Volgens een artikel in de Britse krant The Sunday Times heeft het European Court of Auditors, een organisatie die door de Europese Unie in 1977 werd opgericht om de inkomsten en uitgaven van de Europese Unie te controleren, geconstateerd dat Europa maar weinig controle had over 1,95 miljard euro (2,64 miljard dollar) die werden uitgegeven in de West Bank en de Gazastrook tussen 2008 en 2012. Het rapport wijst op “significante tekortkomingen.”

Onderzoekers van de Europese Unie die Jeruzalem, Gaza en de West Bank bezochten, berichtten over hun onvermogen om ‘high-level risico’s’ aan te pakken zoals “corruptie of middelen die niet worden gebruikt voor het beoogde doel”, aldus de krant. Op het moment van deze publicatie was er nog geen commentaar van de ECA beschikbaar.

Bron: ejbron

Read: EU accuses Palestinians of wasting €2 billion in aid