donderdag 26 november 2009

Bouwstop Judea & Samaria zinloze beslissing Israëlische regering

In een nieuwsbericht laat het Ministerie van BuZa het volgende weten:

Verhagen: gedeeltelijke bouwstop stap in goede richting

De aankondiging van premier Netanyahu dat Israël de bouw van nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever voor tien maanden zal opschorten is een stap in de goede richting. Dat zei minister Verhagen vandaag tijdens een gesprek in Den Haag met speciaal gezant van de Verenigde Naties voor het Midden-Oosten Robert Serry.

"Dit kan een positieve bijdrage zijn aan het begin van een oplossing van het conflict in het Midden-Oosten," aldus Verhagen (Buitenlandse Zaken). "Maar Nederland zal blijven aandringen op een bouwstop in alle bezette gebieden, dus ook in Oost-Jeruzalem."

Het is voor het eerst dat Israël besluit geen vergunningen meer te verlenen voor de bouw van huizen en de aanleg van infrastructuur in de bezette gebieden, maar jammer genoeg geldt het aangekondigde moratorium niet voor Oost-Jeruzalem.

Eerder deze maand drong minister Verhagen er tijdens besprekingen met zijn Israëlische ambtgenoot Lieberman in Den Haag op aan dat Israël meer zou doen om de vredesonderhandelingen met de Palestijnse Autoriteit weer op gang te brengen.

Nederland, de Europese Unie en de Verenigde Staten zetten zich in voor directe onderhandelingen die moeten leiden tot een levensvatbare Palestijnse staat en een veilig Israël binnen de grenzen van 1967.

Nederland vraagt niet alleen van Israël maar ook van de Palestijnse Autoriteit en de Arabische landen om stappen te nemen die kunnen leiden tot een klimaat waarin vruchtbare onderhandelingen kunnen plaatsvinden.

(Lees ook: Verklaring van premier Netanjahoe over de bouwstop van nieuwe nederzettingen )

Wij als ECZP vinden deze bouwstop Judea & Samaria (historisch verkeerd genoemd als 'bezette' Westelijke Jordaanoever, omdat deze alleen in de periode dat Jordanië deze bezette tussen 1948 en 1967 zo genoemd werd) een zinloze en verkeerde beslissing van de Israëlische regering. Deze "opschorting van nieuwe bouwvergunningen en nieuwbouw in Judea en Samaria" is of onder grote druk van de VS tot stand gekomen, of door de grote hunkering naar 'vrede' van de Israëliërs/Joden zelf. Deze bouwstop of "terughoudend beleid ten aanzien van de nederzettingen" is naar onze mening wishful thinking en zal geen weg banen tot nieuwe 'onderhandelingen' met de 'palestijnen'. Waarom niet, zult u zich afvragen? Een aantal punten (waar de huidige regerings-machthebbers hun ogen voor sluiten):
 
1. De Palestijnen vinden het niet (nooit) ver genoeg gaan, en ze willen gewoonweg niet.
2. De Palestijnen verlangen niet alleen Oost-Jeruzalem als toekomstige hoofdstad van hun (door de regeringen VS, EU en Ned. geeiste) 'levensvatbare' staat 'Palestina', maar geheel Jeruzalem.
3. Ook willen zij niet alleen de hele 'Westbank' (Judea en Samaria) Jodenvrij hebben, maar is de 'Palestijnse' quest en droom geheel Israël tot een Islamitisch 'Palestina' te maken.
4. Het is onmogelijk Hamas uit Gaza weg te krijgen (zoals Hezbollah niet uit Libanon te krijgen is) en weder te verenigen met de andere Palestijnse groeperingen (terwijl hun doel hetzelfde is, maar de wijze waarop verschilt).
 
Het is triest te noemen, dat er zich in dit nieuwsbericht van BuZa en het commentaar van Minister Maxime Verhagen, niet alleen historische onjuistheden bevinden, maar tevens ook collaboratie aan de palestijnse propaganda-machine plaatsvindt. Één daarvan is de term "'bezette' gebieden", en ook "'bezet' Oost Jeruzalem" Deze termen destijds valselijk verspreidt door de PLO van Yasser Arafat (in 1964) en de wereld in gebracht, en is nu als een soort hersenspoeling (door de media, zie vandaag de dag o.a. NOS-Journalist Sander van Hoorn) overgenomen door de wereldleiders en nu ook in de gedachten van de gewone man in de straat. De algemene mening is nu: Israël bezet 'palestijns' gebied; Israël is een kwade agressor, een bezettende macht t.o.v. een zielig klein onderdrukt volkje. Dit is historisch onjuist en leugenachtig; ook als we zien aan welk terreur Israël al zo lang onderhevig is. Ieder keer dat de term 'bezet' valt in de media of de politiek, rijzen onze haren ten berge! Er kan daarom hooguit enkel maar sprake zijn van discutabele gebieden (alhoewel de ECZP deze term eigenlijk al te ver vindt gaan). Israël heeft echter (na 2000 jaar) hun Bijbels en historisch Thuisland (gebieden, waar Gaza volgens ons ook bij hoort) legitiem weer in eigen Joodse handen terug gekregen/heroverd, na verschillende aggressie-oorlogen die de Arabische buurlanden tegen Israël ondernomen hebben. Het teruggaan naar de grenzen van 1967 is dan ook een dwaling en politieke utopie die zijn weerga niet kent! Bovendien is het militair voor Israël gezien geen optie; omdat Israël dan niet meer te verdedigen valt, wanneer Judea en Samaria (de zgn. Westelijke Jordaanoever) hetzelfde desastreuze lot als Gaza overkomen zal. Is dit waarop de wereld aanstuurd? Wil BuZa en de Nederlandse Regering hieraan medeplichtig zijn en worden?

Zie opnieuw de grote Regeringsdwaling verwoord door Minister Verhagen: