zaterdag 2 april 2011

Brief aan Min. BuZa Uri Rosenthal betreffende Israël paragraaf huidig Regeerakkoord Kabinet Rutte

Aan: Ministerie van Buitenlandse Zaken,

T.a.v. Minister Uri Rosenthal.

Onderwerp: Regeerakkoord Kabinet Rutte paragraaf Israël.

Geachte Excellentie Rosenthal,

Wij zijn de initiatiefnemers van het Christen-Zionisten Blog op het internet, en wij brengen artikelen, nieuws en video’s van Joods/Christelijke inslag. Wij zijn pro-Israël en wij geloven in de Bijbelse landbeloften voor het Joodse volk m.b.t. de Staat Israël en steunen daarom het Zionisme in de breedste zin van het woord.

Wij schrijven u deze brief omdat er bij ons grote zorg bestaat omtrent het kabinetsstandpunt betreffende Israël en hoe dit verwoord is in het huidige regeerakkoord (wat bovendien niet veel verschilt van het vorige Kabinet o.l.v. Premier Balkenende).

Hier de Israël paragraaf uit het regeerakkoord:

Nederland wil verder investeren in de band met de staat Israël. Nederland blijft daarbij voorstander van een alomvattend vredesakkoord tussen Israël en de Palestijnen. *Een tweestaten-oplossing, met als uitgangspunt de grenzen van 1967, vormt hierbij het uitgangspunt.”

U bent als Minister van BuZa verantwoordelijk om dit vorm te geven en deze paragraaf ten uitvoer te brengen als afgevaardigde Minister van Nederland o.a. m.b.t de Tweede Kamer en ook t.o.v. de andere Europese Lidstaten. Wij zijn het echter met het tweede gedeelte van deze paragraaf *) volledig oneens, en willen wij u wijzen op de onmogelijkheid van de zgn. ‘tweestaten-oplossing’ en de nonsens van de zgn. ‘grenzen van 1967’.

Het zou te veel tijd kosten u alle argumentatie te schrijven waarom wij tot deze conclusie komen, maar wij willen de Nederlandse Regering (waar u ook deel van uitmaakt) waarschuwen, dat wanneer wij als land/natie niet volledig achter Israël staan en het niet volledig steunen, en Nederland echter mede deelneemt aan het verdelen van Gods Land, wij onder het oordeel van God (de God van Israël) zullen vallen. Ik begrijp dat dit moeilijk te verteren valt voor mensen die niet geloven, maar het Woord van God is geheel duidelijk wanneer Hij Zelf zegt: “Ik zal aldaar (Vallei van Josaphat, bij Jeruzalem) met hen (de naties) in het gericht treden ter oorzake van mijn volk en van mijn erfdeel Israël, dat zij onder de volken verstrooid hebben, terwijl zij mijn land verdeelden” (in tweestaten). (Joël 3:2)

Op ons Blog http://eczp.blogspot.com kunt u genoeg artikelen en argumentatie vinden waarom het huidige regeringsstandpunt m.b.t. een zgn. tweestaten-oplossing ernstige consequenties voor ons land zal hebben. Wij willen u ook wijzen op het volgende artikel http://brabosh.com/2010/12/22/pqpct-9r3/ waarin Alan Baker, de voormalige ambassadeur van Canada in een onderzoeksrapport voor het Jerusalem Center for Public Affairs aantoont dat de term ‘grenzen van 1967′ - het mantra in de Arabische wereld voor de grenzen van een mogelijk toekomstige Palestijnse staat - nimmer heeft bestaan en de term '1967 grenzen' een fictie is.

Wij hopen en bidden natuurlijk dat deze brief aan u, het Kabinet in deze kwestie op andere gedachten zou kunnen brengen, maar tevens hebben wij daar eigenlijk helaas ook weinig fiducie in dat dit zal geschieden.

Wel hebben wij aan onze morele verplichting voldaan u en onze Regering hierop te mogen wijzen.

Met vriendelijke groeten,

Henoch’s Christen-Zionisten Blog.