maandag 2 mei 2011

Holocaust herdenkingsdag in Israël - Shoa Memorial

Monument ‘Nooit Meer Auschwitz’ van Jan Wolkers in het Wertheimpark in Amsterdam.

Beste vrienden!

Vandaag maandag 2 mei zal Israël stilstaan bij de holocaust slachtoffers die gevallen zijn tussen 1933–1945 tijdens de oorlog in Europa. Er vond systematische moord plaats op de Joodse bevolking. Zonder enige uitzondering werden mensen veroordeeld door de wrede Anti-semitische propaganda van Hitler.

Anti-Semitisme bestond al in de Middeleeuwen en verder Het moderne Duitse Nazi antisemitisme was gebaseert op rassentheorie en ze verklaarden dat de joden sub-mensen waren, anders dan het superieure Arische ras.

Na de eerste wereld oorlog kon Duitsland het land niet rehabiliteren en vervolgens kwam in 1929 de grote economische crisis (die begon in de Verenigde Staten) en die de hele wereld met zich meetrok. In zulke omstandigheden kon Adolf Hitler opgroeien tot wie hij was en het kwade 'aan de macht brengen' onder andere door zijn manifest “Mein Kampf”. Dit legitimeerde de vernietiging van het Joodse volk.

De Duitsers bouwden een vernietigingsmachine die zes miljoen Joden doodden (en velen anderen) uit andere landen. Het lijdt geen twijfel aan wat het deed om de vestiging van een Joods nationaal thuisland te versnellen – als 'Thuis' voor alle Joden.

Bron/lees: L'Chaim to Life



Update:

Beste vrienden,

Vandaag, exact op Memorial day, hebben we vernomen dat Bin Laden, de vijand van de Joden en de Westerse landen overleden is. Voor mij is dit een groot wonder en een overtuigend antwoord aan degenen die de vernietiging van Israel zoeken, voornamelijk omdat het het einde van de wereld inluidt.

Als we vandaag de Memorial Day gedenken dat het kwade symboliseert wat van Duitsland uitging onder het bewind van Hitler, horen we van de dood van het kwade dat Bin Laden heet. We zouden niet moeten vergeten, zijn erfenis, gebaseerd op de haat voor de Joodse mensen en het Westen. Anti-Semitisme is overal op de wereld en Israel wordt zeker bedreigd. We zien dat Egypte de vredesonderhandelingen probeert te bemiddelen en de Rafiach Passageway zal spoedig geopend worden. Dit betekend dat er langs een andere weg wapens naar Gaza vervoerd kunnen worden. Een onderzoek in Egypte toont aan dat de meeste Egyptenaren in het vredesverdrag een raadgevende rol willen hebben. Fatah en Hamas hebben zich met elkaar verzoend met elkaar en tonen hierbij hun ware gezicht, namelijk hun enige doel: het vernietigen en van de kaart vegen van Israel. De aanwezige dreiging is groter dan ooit tevoren. We moeten ons herinneren wat ons als een natie sterk heeft gehouden: ons verbond met de Almachtige. We staan voor vele uitdagingen! We zijn zo ver van zijn wetten en geboden afgedwaald die beschreven staan in de Schriften. We zinken steeds verder weg in ons materialistisch bestaan. Al het schudden van de staat Israel, is bedoeld om ons terug te leiden naar onze bronnen. Vanuit dat oogpunt is het als volgt. Diegenen die ons zegenen worden gezegend en diegenen die ons vervloeken, worden vervloekt.

Mijn zegen..

Daniel Braun
Public relations L'chaim