dinsdag 15 januari 2013

Deel Kamer woest over miljarden voor Egypte


Een flink deel van de Tweede Kamer (PVV, CDA, ChristenUnie, SGP) is woest over miljardensteun die Egypte mogelijk ontvangt van de Europese Unie.

Minister Frans Timmermans (Buitenlandse Zaken) stelde in het vragenuurtje dinsdag dat er geen sprake is van nieuwe toezeggingen en dat de leningen de komende tijd alleen worden verstrekt als Egypte voldoet aan de eisen die de EU stelt aan democratie en mensenrechten.

Aanleiding voor de vragen waren opmerkingen van EU-voorzitter Herman Van Rompuy afgelopen zondag in Caïro. De PVV is fel tegen de steun van rond de 5 miljard euro, omdat de Egyptische president een „virulente antisemiet“ is en de sharia wil invoeren in Egypte. PVV-Kamerlid Joram van Klaveren verweet Timmermans naïviteit.

Ook de christelijke partijen CDA, ChristenUnie en SGP maken zich grote zorgen. De SGP was „verbijsterd”, de ChristenUnie noemde het besluit van Brussel om de leningen open te stellen „onbegrijpelijk naïef en absurd”.

Maar zelfs regeringspartij de VVD was zeer kritisch en niet tevreden over de antwoorden van Timmermans. VVD-Kamerlid Mark Verheijen vindt het bedrag van 5 miljard veel te hoog. Hij eiste van Timmermans dat er geen geld wordt geleend zolang Egypte niet een nieuwe geloofswet intrekt.

Bron: Telegraaf


Ons Commentaar: Het was bar-slecht Heer Timmermans. Nogmaals: Mee eens met PVV, de utopie van EU en Dhr. Timmermans m.b.t. een 'democratische' Moslim-staat. Wij weten best dat: Jezuiet en Bilderberger van Rompuy zo even met U en de New World Order 4 1/2 miljard overmaken aan de Egyptische moslim/islam jihad tegen joden/israel en christenen! De Kamer en zelfs uw coalitie-partner de VVD waren niet voor niets zo kritisch! Maar u en de EU komen er weer mee weg; en daar gaat ons belastinggeld naar een bodemloze put, genaamd moslim-broederschap. Lees Jesaja 19.

Je kan niet uitleggen dat wat jij voor lente ziet, in het echt winter is. Er zijn lieden die blijven halsstarrig beweren dat een banaan paars is, terwijl hij toch echt geel is. Wat je ook praat! Zo hier ook met EU en linkse lobby: Ja, echt blijven geloven en hopen dat Egypte een democratie wordt, door ons bezuinigingsgeld erin te pompen (de benaan is paars), terwijl de realiteit toch echt is dat democratie en Islam=Moslim
(= utopie) niet samengaan (de banaan is toch echt geel).