donderdag 10 januari 2013

Wereldwijd leven nu 14 miljoen Joden


Volgens een uitvoerige studie van het Pew Forum leven er nu over de gehele wereld 14 miljoen Joden, dat is 0,2 procent van de wereldbevolking. Ter vergelijking: er zijn 1,6 miljard Moslims.

Meer dan de helft van de Joden, 59 procent, leeft in landen waar zij een minderheid vormen. Van de andere religies leeft daarentegen slechts 3 procent van de Hindoes, 13 procent van de Christenen en 27 procent van de Moslims in landen waar zij een minderheid zijn.

De meeste Joden blijken in de VS te wonen (41,1 procent) en niet in Israël (40,5 procent). Dit land is wel het enige met een Joodse meerderheid van 76 procent.

Het Pew Forum berekende verder, dat het Jodendom de hoogste gemiddelde leeftijd heeft; met 36 jaar zijn de Joden gemiddeld acht jaar ouder dan het wereldgemiddelde, zelfs 13 jaar ouder dan Moslims. Dat betekent, eenvoudig gezegd, dat het Jodendom de komende jaren het langzaamst zal groeien.

Ps. In deze studie zijn geen vader-Joden, Messias Belijdende Joden, etc. meegerekend. Ook zijn er velen die niet eens weten dat ze Joods zijn, dus er zijn er veel meer!

Bron: IsraelToday

Lees ook: Aantal christenen in Israël neemt toe

Read: Worldwide Jewry numbers 14 million