maandag 1 april 2013

Voor het eerst wonen meeste Joden in Israël



JERUZALEM – Het aantal Joden in Israël is de grens van 6 miljoen gepasseerd. Voor het eerst wonen de meeste Joden wereldwijd nu in Israël. Het totale aantal inwoners in Israël telt sinds Pesach, dat deze dagen wordt gevierd, meer dan 8 miljoen inwoners. 

Israël haalt in aantal de grote Joodse gemeenschap in de Verenigde Staten in, meldden Israëlische media als Ynet en IsraelHayom onlangs. In Amerika wonen 5,5 miljoen Joden, waarvan 2 miljoen in New York. Frankrijk staat op de derde plaats met een half miljoen Joden, waarvan de meesten in Parijs wonen. Canada telt 380.000 Joden, die vooral wonen in Toronto. In Groot-Brittannië wonen 290.000 Joden. De meesten wonen in Londen.

Volgens het Joodse Bureau voor de Statistiek neemt het aantal Joden in andere landen dan Israël af. Het aantal Joden wereldwijd bedraagt 13,8 miljoen. Israël telt naast Joden 1,6 miljoen Arabische inwoners en 350.000 niet-Arabische christenen of inwoners uit bijvoorbeeld Rusland, die wat hun religieuze overtuiging betreft nog niet zijn geregistreerd bij de overheid.

Bron: Ref.Dagblad