dinsdag 27 oktober 2009

Bidden voor water Israël

Vier jaar droogte in Israël


















In Israël heeft het al vier jaar achterelkaar te weinig geregend. Het water van het Kineret is gedaald tot de zwarte lijn, dat is 4 meter te laag dan normaal. Er kan geen water meer uit het meer gepompt worden. De landbouw wordt door dit watertekort sterk getroffen.

Als het komende winterseizoen opnieuw onvoldoende regen valt, dan is er bovendien een tekort aan drinkwater te verwachten. Voor het Joodse volk is deze droogte een teken dat ze meer naar Gods wil moeten leven.
Wilt u God smeken om voldoende regen in het najaar en in de winter
 
Bron: Shoresh
 
Lees ook: Israël wordt voor drinkwater afhankelijk van Turkije
 
De betrekkingen tussen Turkije en Israël zijn momenteel erg slecht, dus bidt dat het watertekort in Israël wonderbaar voorzien wordt. Bidt ook voor uitstorting van het Levende Water over Israël voor het geestelijk herstel!

















Gihon bron, Jeruzalem

Ps. Israël werd vandaag in het nieuws weer zwart gemaakt door Amnesty International en de Palestijnse propaganda-machine, dat het de Palestijnen op de Westelijke Jordaanoever veel water zou ontnemen (lees hier uit het nos-journaal). Terecht noemt Israël de beschuldigingen "complete onzin". Volgens een woordvoerder heeft het land recht op de bron omdat zij die ontdekt en ontgonnen heeft. De 'Palestijnen' zouden bovendien te weinig investeren om de situatie te verbeteren. Van vergunningen die verleend zijn, is nog altijd geen gebruik gemaakt.