donderdag 8 oktober 2009

Pillar of Fire Docu op Family7


















Documentaireserie: ‘Pillar of Fire' bij Family7
Historisch meesterwerk over de terugkeer van het Joodse volk

Vanaf vrijdag 9 oktober zendt Family7 de indrukwekkende documentaireserie: 'Pillar of Fire' uit. Een historisch meesterwerk van 350 minuten over het fascinerende verhaal van de Joden, die terugkeren naar hun thuisland na eeuwen van verbanning. Family7 zendt Pillar of Fire elke vrijdagavond om 21:00 uur. Zeven weken lang.

Pillar of Fire is een zeer indrukwekkende, uitgebreide productie gebaseerd op zeldzaam archiefmateriaal. Dit beeldmateriaal komt uit meer dan 30 archieven en privécollecties van over de hele wereld. Verder bestaat het uit interviews met meer dan 250 ooggetuigen van over de hele wereld, die bij deze gebeurtenis betrokken waren.

Het indrukwekkende verhaal van de geschiedenis van de zionistische bewging is voor het eerst te zien op de Nederlandse televisie. De zevendelige documentaire bestrijkt de periode vanaf het begin van het zionisme in 1896 tot de oprichting van de Joodse staat in 1948. De verhalen van de ooggetuigen en de indringende beelden schetsen het drama van de terugkeer naar Sion.