vrijdag 4 februari 2011

Kwart meer uitschrijvingen RK-Kerk

04-02-11 - NIJMEGEN - Door de verhalen over het seksueel misbruik binnen katholieke instellingen hebben een kwart meer katholieken zich in 2010 uitgeschreven bij de Rooms-Katholieke Kerk dan het jaar daarvoor. Dat heeft expertisecentrum religie en samenleving Kaski van de Radboud Universiteit Nijmegen vrijdag bekendgemaakt.

Er is echter geen sprake van massale kerkverlating, stelt Kaski. Op het totaal aantal katholieken is het aantal uitgeschreven gelovigen daarvoor te gering. Rooms-katholieke parochies schrapten in 2010 in totaal 23.000 katholieken uit in hun ledenadministratie. Vooral jonge mensen, tussen de twintig en veertig jaar schrijven zich uit. (ANP)

Bron: Parool.nl

"Te dien dage zal de mens de blik richten op zijn Maker (God/Jezus Zelf) en zijn ogen zullen zien naar de Heilige Israëls (de God van Israël/Yeshua); hij/zij zal de blik niet richten naar de altaren, het maaksel van zijn eigen handen; en hetgeen zijn eigen vingers gemaakt hebben, de gewijde palen en de wierookaltaren, zal hij niet aanzien." (Jesaja 17:7,8)

De Twee Babylons - A. Hislop (online te lezen)

Are Roman Catholics Christians?
(a Jack T. Chick tract)



"Evangelicale christendom groeit harden dan welke godsdienst ook"

De Britse evangelische organisatie Operation World doet al jaren onderzoek naar ontwikkelingen en trends in het wereldwijde christendom. Ze gaat voor ieder land na hoeveel mensen er wonen, hoe het politiek en economisch gaat, hoe hoog het percentage christenen is en hoe de kerk ervoor staat. Al die gegevens staan in het handboek "Operation World", waarvan onlangs de zevende editie verscheen. Dat meldt het Reformatorisch Dagblad.

Christenen in Nederland hebben vaak het gevoel dat het allemaal minder wordt: met de kerk, met de kerkgang, met de christelijke vrijheden. Aan de ene kant hebben ze gelijk: de secularisatie in Nederland is nog nooit zo groot geweest. Minder dan 20 procent van de bevolking gaat met enige regelmaat naar de kerk. Wat het absolute aantal niet-religieuzen betreft, staat Nederland wereldwijd op de dertiende plaats: 7.803.758 mensen. Op andere plaatsen in West-Europa is het niet veel beter.

Maar de cijfers in de rest van de wereld zijn veel bemoedigender. Neem Afrika ten zuiden van de Sahara, waar het percentage christenen tussen 1900 en 2010 toenam van 9,1 tot 48,8 procent van de bevolking. Of Latijns-Amerika, waar het aantal protestanten dagelijks toeneemt. Het evangelicale christendom groeit harder dan welke wereldgodsdienst ook.

Bron: CIP