zaterdag 26 februari 2011

Prominente Rabbi's: Onrust Arabische wereld teken van komst Messias


Prominente ultra-orthodoxe rabbi's hebben zo hun eigen verklaringen voor de golf van onrust en opstanden die door de Arabische wereld gaat. Rabbi Chaim Kanievsky, één van hun leiders van wie gezegd wordt dat hij mystieke krachten heeft, gelooft dat de problemen in deze landen door God zijn veroorzaakt, als teken van de naderende komst van de Messias. 'We moeten beginnen ons daar op voor te bereiden en sterker worden,' aldus Kanievsky.

'Sommige mensen hebben tegen me gezegd dat dit het begin van 'Gog en Magog' (in de Bijbel voorzegde oorlog in de eindtijd) is, maar dat kunnen we niet weten,' vervolgde Kanievsky. 'Maar het is duidelijk dat er veel onnatuurlijke zaken aan het gebeuren zijn.' Een andere prominente rabbi, Michel Yehuda Lefkowitz, is er zeker van dat God de onrust heeft veroorzaakt om de mensen op hun plek te zetten. 'God vernedert degenen die de zonde van trots begaan,' zei hij. 'Eerst was er een klein vuurtje, toen was er een land dat dacht groot en sterk te zijn maar plotseling de hulp van de hele wereld nodig had. Geen oorlog, niets speciaals, gewoon een klein vuurtje.'

'Toen ze bleven denken dat ze slim waren en alles zagen en wisten wat ze moesten doen en hoe, kwam God en bracht de landen in beroering. En nu zijn ze weer bang, omdat niemand zoiets groots heeft kunnen voorzien en ze niet weten wat ze nu moeten doen,' voegde Lefkowitz eraan toe. 'God lacht hun uit en wacht tot ze het gaan begrijpen en wijzer worden.' De mensen die niet erkennen dat God de wereld bestuurt zijn volgens de rabbi niet zozeer slecht, maar wel dom.

Rabbi Aharon Leib Steinman, leider van de ultra-orthodoxe Litouwse sector in Bnei Brak (bij Tel Aviv) denkt dat de instabiliteit in het Midden Oosten te maken heeft met de houding ten opzichte van de studie van de Torah. Daarbij wijst hij op pogingen om de 'wereld van de Torah' te vernietigen. 'Als je probeert iets tegen de wereld van de Torah te doen, dan doet God iets tegen de wereld.' De rampen in de wereld zouden volgens hem daar het gevolg van zijn.

Bron: XanderNieuws (lees verder)