dinsdag 15 februari 2011

Verschrikkelijke Anti-Joodse acties Tunesië


15-02-2011 - Bij de Grote Synagoge van Tunis demonstreerde maandag een dreigende menigte, onder het roepen van islamitische pogromkreten. Het incident blijkt niet op zichzelf te staan: 31 januari werden in de synagoge van El-Hamma de Ark en de Torarollen verwoest. Het AFP trok een bericht hierover terug, naar verluidt uit angst voor islamitische inwoners van Tunesische origine.

Moslims demonstreerden gisteren bij de Grote Synagoge van Tunis tegen Joden. Er werden dreigende leuzen geroepen als ‘Kijk uit, Joden, het leger van Mohammed is terug’ en ‘Khaybar’, dat verwijst naar de Slag van Khaybar, waarbij Moslims de Joden van Khaybar overwonnen en afslachtten. Deze kreet wordt in de Arabische wereld steevast geroepen bij pogroms.

De manifestatie vond plaats temidden van groeiende onrust in Tunesië. In Tunis zijn na het vertrek van dictator Ben Ali al een paar dagen bendes op de been die winkeliers proberen te beroven en de bevolking angst aan willen jagen.

Toch staat dit incident niet op zichzelf. Begin deze maand werd in El-Hamma, bij Gabès, in het midden van Tunesië, een synagoge in brand gestoken. Kort na het incident trok het Franse persbureau AFP het bericht hierover terug: de hoofdgetuige zou zijn verklaring hebben teruggetrokken en het bericht zou foutief zijn. Maar Reuters deed dat niet. Het bericht klopte namelijk wel; de verwoesting heeft hoe dan ook plaatsgevonden. De vraag was alleen, of dit gebeurde voor of na de terugkeer van de leider van de Islamitische Renaissance Partij. Op het internet wordt gesuggereerd dat AFP bang is voor uitbarstingen onder de islamitische bevolking van Tunesische (en Algerijnse) origine in Frankrijk zelf.

Het gaat om vernielingen in de synagoge bij het mausoleum van Rabbijn Sayed Rebbi Yossef al-Maarabi. De heer Azria Ghozlane, leider van de Joodse gemeenschap in Gabès, bevestigde dat het mausoleum intact is gelaten, maar dat de Ark en de Torarollen in de synagoge in de as gelegd zijn.

Bron CIDI: lees hier het gehele artikel

Bekijk hier de vreselijk pijnlijke beelden van deze antisemitische anti-joodse en anti-israëlische demonstratie by een synagoge in Tunesië:Read also: 1 febr. 2011 - Tunisia: Gangs Burn Torah, Synagogue