donderdag 14 juni 2012

Egyptische Moslimbroederschap: Jeruzalem (Al-Quds) wordt hoofdstad Egypte en van Kalifaat



Wanneer de kandidaat van de Moslimbroederschap de presidentsverkiezingen wint zou Jeruzalem de nieuwe hoofdstad van Egypte worden, zegt een prominente Islamitische geestelijke.

De Moslimbroederschap, die het Egyptische parlement al controleert, en een goede kans heeft dat hun man president wordt wanneer de Egyptenaren later deze week gaan stemmen, richt nu ook zijn blik op Israël.

De seculiere presidentskandidaat Achmed Shafiq waarschuwde vorige week, dat als zijn tegenstander van de Moslimbroederschap, Mohammed Mursi, de presidentsverkiezingen wint, wat de islamisten onbeperkte macht geeft in Egypte, een conflict met Israël onvermijdelijk zal zijn.

Een prominente Egyptische geestelijke met banden met de Moslimbroederschap vergrootte die angsten vorige week, toen hij in een grote bijeenkomst vertelde, dat als Mursi de verkiezing zou winnen, de Egyptische hoofdstad niet langer Caïro is, maar Jeruzalem.

'De Verenigde Staten van de Arabieren zullen worden hersteld in de handen van die man [Mursi] en zijn aanhangers. De hoofdstad van het [Islamitische] kalifaat zal Jeruzalem zijn, zo Allah wil', zei Safwat Hagazy in een toespraak die werd uitgezonden door de Egyptische Annas TV. 'Ja, of we zullen bidden in Jeruzalem, of we zullen er martelaren worden.'

Mursi en andere functionarissen van de Moslimbroederschap waren aanwezig bij de bijeenkomst.



Hamas, dat is voortgekomen uit de Moslimbroederschap, wil dolgraag dat Mursi in de verkiezingen van zaterdag wint. Een overwinning voor de Moslimbroederschap 'zal Israël zwakker maken en meer geïsoleerd. Israël zal geen vrienden of allianties in deze regio overhouden', zei Hamas-woordvoerder Ghazi Hamad vorige week tegen de Los Angeles Times.

De Egyptische censor heeft een razend populair nieuw lied goedgekeurd met de titel 'Ik houd van Israël', een lied dat in feite precies het tegenovergestelde gevoel voor de Joodse staat opdringt:

"Moge het [Israël] worden vernietigd.
Moge het worden gekoloniseerd.
Moge het van de kaart worden geveegd.
Moge er een muur op vallen.
Moge het verdwijnen uit het universum.
God, laat het toch verbannen worden",

luidt de tekst van de nieuwe hit van zanger Amr El Masry.
Hij zingt precies wat er staat geschreven: Lees Psalm 83 (over Israel´s / God´s vijanden).

Bron: IsraelToday.nl

Read: Muslim Brotherhood eyes Jerusalem as Egyptians choose next president

De Islamitische antisemiet en anti-zionist, de Egyptische Mohammed Mursi.