vrijdag 8 juni 2012

Spies laat besluit weigerambtenaren over aan volgend kabinet



Het huidige kabinet zal niet besluiten om een eind te maken aan de uitzonderingspositie van zogeheten weigerambtenaren, zoals de Kamer wil. Dat is aan de volgende regering, maakte demissionair minister van Binnenlandse Zaken Liesbeth Spies (CDA) vanmiddag bekend na afloop van de ministerraad.

Spies doet dit naar aanleiding van het langverwachte advies van de Raad van State over de motie van de Tweede Kamer. Daarin legde de Kamer in november vast dat het kabinet ambtenaren niet langer de ruimte mag geven om het sluiten van een huwelijk tussen twee mannen of twee vrouwen te weigeren.

Uit het advies blijkt dat er geen aanleiding is tot een wetswijziging, zegt Spies. Ook nu kunnen homo’s en lesbiennes in principe overal trouwen. “Het is aan gemeenten om te zorgen dat er een trouwambtenaar staat die het huwelijk wil voltrekken.” Andere stappen zijn daarom op dit moment ‘niet nodig’, aldus de minister tegenover persbureau Novum.

Spies laat de kwestie daarom over aan het nieuwe kabinet. De minister wil daarnaast prioriteit geven aan de uitwerking van het begrotingsakkoord en de begroting voor volgend jaar. Het advies van de Raad van State – ruim een maand in haar bezit – zal zij snel openbaar maken. Homobelangenorganisatie COC sprak van een ‘vertragingstactiek’.

Bron: NRC

Wanneer je weigerambtenaar bent, komt de oordelende vinger van het COC en de van god-losse politieke partijen op je neder, die je vervolgens vervolgen en je van je persoonlijke vrijheid en mening ontdoen.

Lees het onthutsende: Den Haag ontslaat weigerambtenaar In wat voor een land/wereld van Sodom en Gomorra leven we eigenlijk?!