vrijdag 8 juni 2012

Omstreden homotherapie hoeft niet meer door Zorgverzekeraars vergoed te worden

Een testimonial van een klant van Different, aanbieder van christelijke homotherapie.

Zorgverzekeraars hoeven de omstreden homotherapie die wordt aangeboden door de christelijke instelling Different niet meer te vergoeden. Dat staat in een brief die minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD) vandaag naar de Kamer stuurt, schrijft De Telegraaf.

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft de zaak onderzocht en concludeert volgens de krant dat er geen sprake is van een psychiatrische stoornis bij mensen die om religieuze redenen problemen hebben met hun geaardheid. De oorsprong van de problemen ligt volgens de IGZ bij de geloofsovertuiging.

Wie om geloofsredenen problemen heeft met zijn geaardheid moet dus op zoek naar pastorale hulp, concludeert de inspectie. Daarbij is geen sprake van een psychiatrische diagnose of behandeling en dus hoeft de zorg volgens de IGZ niet te worden vergoed.

Different raakte in januari in opspraak door een artikel in Trouw. Daarin beklaagden medische organisaties zich erover dat zij een therapie moeten vergoeden waarbij homo’s zouden leren hun ‘zondige’ geaardheid te onderdrukken. Different is een erkende instelling voor geestelijke gezondheidszorg en dus kunnen verzekeraars niet weigeren de therapie te vergoeden.

De instelling ontkende overigens homogevoelens te helpen onderdrukken. Het zou gaan om het bieden van hulp bij psychische problemen die voortkomen uit onzekerheid rond de seksuele identiteit.

Bron: NRC

Different stapt naar CGB om vergoeding homotherapie
Nog een testimonial van een klant van Different, aanbieder van christelijke homotherapie.

Stichting Different stapt naar de Commissie Gelijke Behandeling (CGB). De christelijke zorginstelling is volgens persbureau Novum boos omdat haar therapie voor mensen die problemen hebben met hun homoseksualiteit niet meer wordt vergoed door zorgverzekeraars, zo bleek vanochtend.

Minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD) schreef vandaag in een brief aan de Tweede Kamer dat er geen sprake is van een psychiatrische stoornis bij mensen die om religieuze redenen problemen hebben met hun geaardheid. De oorsprong ligt volgens de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) bij de geloofsovertuiging. Zorgverzekeraars hoeven de omstreden therapie dan ook niet te vergoeden.

Directeur Henk van Rhee van Tot Heil des Volks, waar Different onder valt, is totaal verrast door de brief van Schippers. “Dit komt voor ons als een konijn uit de hoge hoed. Mensen mogen vanwege hun geloof niet uitgesloten worden van geestelijke gezondheidszorg”, zegt hij in een reactie. Volgens Van Rhee heeft iedereen recht op geestelijke gezondheidszorg, ongeacht de geloofsovertuiging.

Van Rhee denkt een goede kans te maken bij de CGB. “Diverse juristen hebben al tegen ons gezegd dat dit een vreemde redenering is.” Wanneer de klacht wordt ingediend is nog niet duidelijk. “Het is nog even de vraag of wij dat moeten doen of de mensen die hierdoor worden getroffen.”

De omstreden homotherapie kwam in januari in het nieuws na een artikel in Trouw. Medische organisaties vonden het niks om een therapie te vergoeden waarbij homo’s zouden leren hun ‘zondige’ geaardheid te onderdrukken. Omdat Different een erkende instelling is konden verzekeraars echter niet weigeren om de therapie te vergoeden.

Bron: NRC

Ons Commentaar: Behalve het roze COC Monster met hun opdringerige homo-agenda, waarvoor iedereen met andere (bijv. bijbelse) ideeën en meningen het veld moet ruimen, willen wij de Liberale Minister Edith Schippers van de VVD terechtwijzen voor het ongelijk behandelen en discrimineren van Christenen, en de liberale politieke vervolging van mensen die vanuit HET geloof handelen en vanuit de kracht van het Evangelie van Jezus Christus (Yeshua HaMashiach). 

Terwijl de Zorgverzekeraars de meest waanzinnige, twijfelachtige, en alternatieve ´genees´wijzen, die bovendien van occulte en paranormale aard zijn (en waarvan nooit bewezen is dat er genezing plaatsvindt), blijven vergoeden en betalen. (Zie uitzending van Kassa hieronder, met de belachelijke zgn. ´stargate therapie´ en de ´therapeut´ die in de lucht UFO´s ziet). 

De Minister kan dit niet maken, en moet onmiddelijk stoppen met haar kruistocht tegen, en het pesten van Evangelische Christenen, waarvan een gerenommeerde Stichting als Different (onderdeel van Het Heils des volk), die goede hulp verleend (en velen getuigen van positieve resultaten), de dupe en het slachtoffer is, terwijl de Minister geen enkele stappen zet tegen allerlei bizarre hocus-pocus ´therapieën´!

Get Microsoft Silverlight Bekijk de video in andere formaten.