zondag 1 juli 2012

Duits gerechtshof stelt besnijdenis strafbaar !!!


Een Duitse rechter heeft een arts veroordeeld voor zware mishandeling, omdat hij een vierjarig jongetje op verzoek van zijn islamitische ouders heeft besneden. Ouders moeten wachten tot een kind zelf kan bepalen of het besneden wil worden.

De rechter vindt bovendien dat de religieuze vrijheid van ouders niet wordt geschonden als ze moeten wachten tot hun kind zelf kan beslissen of het besneden wil worden.

Zowel in de islam als binnen het jodendom wordt besnijdenis bij mannen op jonge leeftijd uitgevoerd.

De uitspraak is niet bindend voor andere rechtbanken, maar zal waarschijnlijk wel in andere zaken worden meegenomen.

Een woordvoerder voor de joodse gemeenschap in Duitsland noemt de uitspraak 'een ongekende en dramatische ingreep in het leven van religieuze zelfbeschikking van bevolkingsgroepen'.

Bron: Elsevier

Ons commentaar: 

"Voorts zeide God tot Abraham: En wat u aangaat, gij zult mijn verbond houden, gij en uw nageslacht, in hun geslachten. Dit is mijn verbond, dat gij zult houden tussen Mij en u en uw nageslacht: dat bij u al wat mannelijk is besneden worde; gij zult het vlees van uw voorhuid laten besnijden, en dat zal tot een teken van het verbond zijn tussen Mij en u. Wie acht dagen oud is, zal bij u besneden worden, al wat mannelijk is in uw geslachten: zowel wie in uw huis geboren is, als wie van enige vreemdeling voor geld is gekocht, doch niet van uw nageslacht is." (Genesis 17:9-12).

 Duitsland is het laatste land op deze wereld die zoiets zou mogen beslissen met hun geschiedens. Zij moeten hun grote mond houden!

We gaan weer terug naar de tijd dat Hermann Göring in 1935 de anti-Joodse Nuremberg-wetten in de Reichsdag voorlas.

Lees ook: Duitse minister keert zich tegen verbod op besnijdenis

Read: German court bans male child circumcision

The rebranding of circumcision as 'child abuse' echoes the ugly anti-Semitism of medieval Europe